AGM-akku kylmässä..

AGM-akku kylmässä..

ViestiKirjoittaja Rikuk » 21.11.2018 19:47

Ostin 260Ah SunWind- akun. Akun napajännite pitäisi kai saada johonkin 12,8-?V. Olen ymmärtänyt, että AGM-akku ei pidä ylilatauksesta, ja latauskin pitäisi suorittaa juuri AGM-akulle sopivalla laturilla..

Luin Exiden virallisilta sivuilta, että jo vähänkin vajaaladattu akku olisi tärkeää ladata täyteen latinkiin.!? Meneekö tämä nyt siihen, että joudun heti kättelyssä ostamaan juuri AGM-akulle tarkoitetun laturin? Sitten vielä, että napajännite pitäisi tarkistaa vuorokauden kuluttua latauksen päättymisestä! Luin, että heti latauksen päätyttyä, multimittari näyttää ihan mitä sattuu..

Jos nyt lataan, ja odottelen vuorokauden ja huomaan, että jännite on vajaa, minä jatkan tunnin tai pari. Sitten taas odotan vuorokauden.. jossain vaiheessa jännite mennee hieman yli, eli purkaan vähän,jne,jne..!??! Noissa Victron energyn MultiPlus invertteri/laturi-yhdistelmissä-lataussäätimissä (mppt) on automatiikka, joka päästää minut näistä tuskista, hope so..
Nyt on kuitenkin vasta tuo akku, näillä tuloilla ei kaikkea voi edes unelmoida saavansa kerralla hankituksi. Talvikin on pimeä ja kiusaa vielä hyvän aikaa..

Sitten siellä (Exiden) sivuilla varoitettiin akun lämpenemisvaarasta, eli enkö minä voi pitää AGM-akkua sisätiloissa, missä tulee olemaan invertteri/laturi ja lataussäädin, yms. härpäkkeet?!!??
Ihmettelen, miksi akun myyvä firma ei varmista, että akku on iskussa, kun he lähettää sen maailmalle..

Mutta itse asiaan..Nyt akku lojuu terassilla pahvilaatikossa, yksinään kylmässä, miten on...?
Jos akkua ei voi pitää lämpimässä niin kai sitä ulkona voi pitää, vai miten tämä oikein menee? Eteen tulee aivan järjenvastaisia ohjeita.
Kaiken järjen mukaan tuo saisi vaikka jäätyä, ovathan työkoneetkin ulkona pakkasella!

Ajattelin huomenna kolkutella naapuritalojen ovia, josko jonkun naapurin autossa lepäisi AGM-akku, ja näin ollen ko. naapurilta löytyisi myös siihen sopiva laturi..
Onko tämä oikeast näin hitsin tarkkaa? Kertokaa nyt joku, joka OIKEASTI tietää neuvoa..

Kiitän..
Viimeksi muokannut Rikuk päivämäärä 23.11.2018 00:41, muokattu yhteensä 1 kerran
Rikuk
 
Viestit: 6
Liittynyt: 29.10.2018 18:35

Re: AGM-akku kylmässä..

ViestiKirjoittaja jussik5 » 21.11.2018 22:54

Voit säilyttää pakkasessa.
AGM-akku ei vain toimi täydellisesti pakkasessa ladattaessa, ei mitään vaikutusta säilytykseen.
Käy lainaamassa naapurilta älylaturia, kaikki vanhat on aikoja sitten heitetty roskiin, niitähän on joka marketissa ja halpahallissa.
Halvin Motonetissa 29.90 €, Biltemassa 24.90 €
Niin ja muista ladata se täyteen sillä naapurin laturilla lämpöisessä tilassa.
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1275
Liittynyt: 16.09.2009 17:43

Re: AGM-akku kylmässä..

ViestiKirjoittaja Rikuk » 22.11.2018 22:19

Tilasin Victron Blue Smart 10A - akkulaturin. Myyjä sanoi, että tuolla voi vallan hienosti ladata AGM-akun kylmässä. Tarkoititko sinä, että akku tulee KUNNOLLA täyteen vasta lämpimässä ladatessa? Pitäisi olla kunnollinen.
Laturi ei kai koskaan ylilataa akkua, ja laturin voisi vaikka jättää akkuun koko talveksi. Luin jostain, että nuo älylaturit antavat aika-ajoin akulle virtasysäyksen, ja pitää akun koko varastoinnin ajan täynnä.
Rikuk
 
Viestit: 6
Liittynyt: 29.10.2018 18:35


Paluu Aurinkoenergia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron