Ydinfysiikkaa

Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 17.09.2009 13:06

Nikola Teslan kirjoituksista löytyi väittämä että maapallomme negatiivinen varaus johtuu maapallon kuoressa tapahtuvista radioaktiivisten aineiden beetahajoamisesta, so. myöskin revontulet ovat ilmiönä samankaltaiset kuin sähköiset purkaus ilmiöt ohennetussa ilmassa (Crookesin putkessa).

Tesla myöskin kertoo havainneensa radioaktiivisen hajoamisen tapahtuvan suuritaajuisina purskeina, siis hajoaminen ei ole yhtäjaksoista, ja sen lisäksi hän ilmoittaa havainneensa että radioaktiivinen hajoaminen keskeytyy mikäli kosmoksen kosmiset säteet estetään törmäämästä radioaktiiviseen aineeseen.

Eräässä RC handbook kirjassa kerrotaan ilmakehän sähköisen jännitteen olevan 100 - 180 volttia per metri vertikaalisuuntaan, ja että ionosfäärin ja maapallon välisen jännitteen olevan useita kymmeniä miljoonia voltteja, ja sen lisäksi maapallolla on jatkuvasti purkaantumassa useiden ukkosmyrskyjen kautta noin 600 miljoonan watin teho.

tuostapa olisi hyvä laskea kuinka mota coulombia onkaan maapallon radioaktiivisen hajoamisen kautta muodostuva sähkömäärä, ja että kuinka paljon maapallolla on radioaktiivisia aineita, esimerkiksi radiumiksi muutettuna.

#
Keuhkosyöpien määrä lisääntyi merkittävästi 1940 luvun jälkeen koska ydinräjäytyksistä ilmakehään vapautuneiden radioaktiivisten hiukkasten (kuten esim: cesium 137) tiedetään hakeutuvan tupakkakasviin, ja sitä kautta ihmisten keuhkoihin, kun tupakkaa poltetaan, (passiivinen tupakointi on terveysriski myös).

Etelä amerikassa tiedettiin inkojen keskuudessa eläneen hyvinkin yli satavuotiaita ketjutupakoijia, nykyaikana kokoikänsä polttaneita ei yli 80 vuotiaiksi elä.
#
omana havaintonani olen saanut huomata että murskattu uraanimalmi kappale säteilee vähemmän kuin murskaamista edeltänyt lohkare, tämä näyttää johtuvan syystä että uraanimalmin malmijuonteen suuntaan näyttää säteilyä lähtevän huomattavankin voimakkaasti, mutta malmijuonnetta poikkeavaan suuntaan säteilyintensiteetti on alempi kuin murskatussa jauheessa.

tästä olen päätellyt että uraanimalmin kide suunnat ovat ratkaisevia säteilyintensiteetin suhteen, siis kidejärjestys ja säännollinen kidesuunta saa säteilykvanttien purkautumaan erityiseen suuntaan, mutta jauhetussa uraanimalmi kappaleessa nämä suunnat menevät sekaisin, jolloin jauhe säteilee samalla intensiteetillä joka suuntaan, ja tietenkin säteily mittari näyttää säteilyn heikentyneen. :ugeek:
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2781
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 27.10.2009 09:24

Mitähän Deuteriumperoksiidi tekee laserissa?

http://adsabs.harvard.edu/abs/2000SPIE.3931...71V

Use of basic deuterium peroxide in the chemical oxygen-iodine laser
Vetrovec, John; Yang, Tien T.; Copeland, Drew A.
Proc. SPIE Vol. 3931, p. 71-80, Gas, Chemical, and Electrical Lasers and Intense Beam Control and Applications, Santanu Basu; Steven J. Davis; Ernest A. Dorko; Eds.

The chemical oxygen-iodine laser (COIL) uses a reaction of gaseous chorine and aqueous solution of basic oxygen peroxide (BHP) to produce oxygen singlet delta molecules, O2(1(Delta) ). Quenching of O2(1(Delta) ) during its extraction from the BHP solution and quenching of excited atomic iodine I* by water vapor from the O2(1(Delta) ) production process are well-known parasitic effects in COIL. This paper shows that both of these effects can be significantly reduced by replacing the hydrogen 1H1 isotope atoms in BHP by the 1H2 isotope atoms. In addition to restoring laser power lost to parasitic quenching, use of basic deuterium peroxide (BDP) rather than BHP is expected to allow generation of O2(1(Delta) ) at elevated temperature. This approach promises to save refrigerant, reduce the risk of BDP freezing, and delay precipitation of salt form BDP solution. Methods for producing BDP are outlined.
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2781
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja penttinen » 20.11.2009 20:32

hmm. jos hajoaminen johtuu kosmisesta säteilystä, niin onko olemassa paikkaa, jossa tätä ei ole? silloinhan säteilynkin pitäisi lakata. siis jos näin on.
Sitten tulee mieleen, että onko kosmisen säteilyn määrä vakio? Jos intensiteetti vaihtuu, niin kai sitten radioaktiivisuuskin muuttuisi??

kosminen säteily http://fi.wikipedia.org/wiki/Kosminen_s%C3%A4teily

Säteilyn (aurinko) muutokset: http://fi.wikipedia.org/wiki/Auringon_aktiivisuus

Intensiteetti (kosmisen) muuttunee hieman yön ja päivän vaihtuessa. Siis maapallon asento vaikuttaa. Tällöin radioaktiivisen hajoamisen pitisi olla erilaista eri vorokauden aikoihin.
Löytyykö tästä evidenssiä mistään? Vai mennäänkö tässä nyt sitten pimeän aineen/energian puolelle?
penttinen
 
Viestit: 779
Liittynyt: 16.09.2009 22:13

Re: Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja jussik5 » 21.11.2009 00:57

;)


Tästä voipi ihan ite päätellä.

"Tesla myöskin kertoo havainneensa radioaktiivisen hajoamisen tapahtuvan suuritaajuisina purskeina, siis hajoaminen ei ole yhtäjaksoista, ja sen lisäksi hän ilmoittaa havainneensa että radioaktiivinen hajoaminen keskeytyy mikäli kosmoksen kosmiset säteet estetään törmäämästä radioaktiiviseen aineeseen."

http://cosmicrays.oulu.fi/

tai
http://cr0.izmiran.rssi.ru/mosc/main.htm
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1291
Liittynyt: 16.09.2009 17:43

Re: Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 21.08.2010 22:05

Kuinka valolla voi leikata paksuakin terästä, tietenkin ensimmäisen tulee mieleen laserin kuumennusvaikutus mutta se ei ole sen leikkausilmiön fysikaalinen perusta, vaan se että Fotonit ohjaavat tielleen sattuneet atomiytimien Protonit poikkeavalle radalle valonsäteestä poispäin, (tiedämmehän että materiasta 99% on tyhjää, jossa valo voi edetä).
Kuumentuminen johtuu ainoastaan siitä että protonit pakkopoikkeutetaan suunnastaan joka tarkoittaa leikkauskohdalla väkivaltaista suunnanmuutosta, on luonnollista että leikkauskohta alkaa värähdellä nopeammin kuin ympäröivä metalli, sitähän sulaminen fysikaalisessa mielessä on, molekyylien toisiinsa törmäämisen tapahtumaketju nopeutuu.

Laserin avulla niin heikot kuin vahvat ydinvoimat kumotaan siksi hetkeksi että saadaan atomien välille kasvamaan riittävän suuri rako jolloin atomien väliset poistovoimat aiheuttavat hylkimisreaktion ja leikkausrako kasvaa.
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2781
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja mikar » 22.08.2010 16:58

Pohdin sitä, että tapahtuukos laserilla ydinvaikutuksia. Enemmän kallistun siihen suuntaan, että vaikutus tulee elektronien kautta. Ydinvoimat ovat niin suuria, joten ydinmuutosta ei ehkä normaalilla laserilla ja normaalioloissa (ei esim. vety-ydin säiliössä).

"Metallihila on kiinteässä olomuodossa olevien metallien säännöllinen järjestelmä, jossa vapaat elektronit pitävät positiiviset metalli-ionit yhdessä."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Metallihila
mikar
 
Viestit: 563
Liittynyt: 17.09.2009 17:56

Re: Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 19.09.2010 11:55

alla linkissä varsin mainio selostus mineraaleista joissa on jotain radioaktiivista, mainio säteilylähde näyttäisi olevan kotimainen punainen graniitti, ja joku kvartsimaasälpä.

http://www.scribd.com/doc/17409215/Radi ... s-of-India

#
mitähän tapahtuu atomien ytimien vahvoissa sidosvoimissa Hutchinson Efektin aikana, miksi metallit alkavat muuttua "hyytelöksi" ja jotkut toiset murenevat mutteivät kuitenkaan tuon muutosprosessin aikana kuumene??

http://www.thehutchisoneffect.com/
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2781
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja jussik5 » 19.09.2010 22:05

Mattihan viittailee omassa selvityksessään Podkletnov.in löydöksiin.
Jos oikein ymmärsin.
http://tgd.wippiespace.com/public_html/articles/hutchison.pdf

Ja tässä apuja ja lähteitä.
The Podkletnov discovery (Links)
Podkletnov's Discovery (Files here)
http://amasci.com/weird/antigrav/antigrav4.html
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1291
Liittynyt: 16.09.2009 17:43

Re: Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 19.09.2010 23:35

Ymmärsin Matin selostuksesta että Hutchinson efektissä materiaali kappale viedään toiseen ulottuvuuteen, mutta sitä selvitystä en löytänyt miten tämä käytännössä toteutetaan, Philadelphia experimentissä käyttivät jotain Degaussereiksi nimitettyjä laitteita, siis jotain magneettikentän poistajia, ja niiden lähellä olevat merimiehet olivat tulleet hulluiksi siten että heidän suustaan oli alkanut pursuta vaahtoa, ynnä muuta sellaista.
Muistelen lukeneeni jostain että joku kokeiluporukka oli jenkkilän suunnalla testaillut itseensä jotain samankaltaista laitteistoa, ja yksi kokeiluun osallistuneista olikin joutunut hullujen huoneelle tuon vaahdotuksen takia, kaverit oli antaneet käyttökytkimen hallinnan tälle hepulle itselleen ja ottaneet allekirjoituksen vastuuvapaus lomakkeeseen että jos sattuu pahasti, ja niinpäs sitten sattuikin.

vähän vikipediasta lainattua aiheesta: The term was first used by (then) Cmdr Charles F. Goodeve, RCNVR, during World War II while trying to counter the German magnetic mines that were playing havoc with the British fleet. The mines detected the increase in magnetic field when the steel in a ship concentrated the Earth's magnetic field over it. Admiralty scientists, including Goodeve, developed a number of systems to induce a small "N-pole up" field into the ship to offset this effect, meaning that the net field was the same as background. Since the Germans used the gauss as the unit of the strength of the magnetic field in their mines' triggers (this was not yet a standard measure), Goodeve referred to the various processes to counter the mines as degaussing. The term became a common word.

The original method of degaussing was to install electromagnetic coils into the ships, known simply as coiling. In addition to being able to continually bias the ship, coiling also allowed the bias field to be reversed in the southern hemisphere, where the mines were set to detect "S-pole down" fields. British ships, notably cruisers and battleships, were well protected by about 1943.

Installing such special equipment was, however, far too expensive and difficult to service all ships that would need it, so the navy developed an alternative called wiping (also devised by Goodeve), which simply dragged a large electrical cable along the side of the ship with about 2000 amps flowing through it. This induced the proper field into the ship in the form of a slight bias. It was originally thought that the pounding of the sea and the ship's engines would slowly randomize this field, but in testing this was found not to be a real problem. A more serious problem was later realized: as a ship travels through the Earth's magnetic field it will slowly pick up that field, counteracting the effects of the degaussing. From then on captains were instructed to change direction as often as possible to avoid this problem. Nevertheless the bias did wear off eventually, and ships had to be degaussed on a schedule. Smaller ships continued to use wiping through the war.
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2781
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Ydinfysiikkaa

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 15.01.2011 23:21

Hyvä viteopätkä kun heppu kertoo mitä hänen tukalleen kävi pienen naukun jälkeen (D2O).

http://www.youtube.com/watch?v=fyK6kPi8k78

khihi khihi hohoo :D
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2781
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Seuraava

Paluu Fysiikka

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron