**Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

Re: **Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

ViestiKirjoittaja erkos » 03.07.2019 00:33

Kuva
Viimeksi muokannut erkos päivämäärä 03.07.2019 01:00, muokattu yhteensä 1 kerran
erkos
 
Viestit: 561
Liittynyt: 11.02.2018 01:25

Re: **Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

ViestiKirjoittaja erkos » 03.07.2019 00:39

Tervehdys!

Minulla on muutama kysymys foorumimme guruille, joihin toivon nimenomaan Siviililtä löytyvän aikaa vastata ja kommentoida.

Kysyn nyt siis nimenomaan ns. 'Bruce kokeilujen asioista', ja uskon että muutama kysymykseni kiinnostanee myös muitakin 'foorumimme nuoria kokeilijoita ja keksijöitä', jos heitä on?
************

* Olenko ymmärtänyt oikein, että lykkäämme omasta HV/HF laittestamme (olkoon Tesla pönttö, 'Brucen ehdottama Virtalähde' tms. - 'isoa sähköä' esim. TV-juovamuuntajan toisioon, ja sitten 'toivomme saavamme' sen ensiöpuolelta hieman 'kesympää asiaa jälkikäsittelyyn'?

* Onhan haetusta resonanssitaajuudesta montakin mainintaa, mutta mikä on Siviilin mielipide:
- mille taajuusalueelle pyrimme? Tällä on suuri merkitys, kun esim. tarpellinen suurjännitteitä sietävä säätökondensaattori ei olekaan mikään 'helppo homma'!

- ehdotuksissa puhutaan HV säätökondensaattoreista alueella 0-500 pf. Ei pikot ole ongelma vaan nuo 'sadat kilovoltit kenties!? Tällainen säätökonkka menee helposti 'yleisradiolähetinten
komponenttiluokkaan, eikä ainakaan sopuhintaan 'tyrkillä/saatavana'!
- jos tavoiteltua taajuusaluetta on nahdollisuus tarkentaa, niin voitaisiin käyttää HV- kiintokondensaattoreita 'kohtalaiseen' säätökondensaattoriin mukaan kytkettynä. Ja sellaisia löytyy
esim. Hami-myynneistä.

Oheisessa kuvassa on 'taulukko', johon kenties voisit vetää 'pari viivaa' kuvaamaan tavoittelemaamme taajuusaluetta.

* Pelkkä ohminen TV-muuntajan mittaus ei varmaankaan ole sama, kun sen toiminta sitten 'omalla HV-/HF-alueillaan'. Olisiko Sinulla antaa jonkinlainen arvio oman, kuvaamasi muuntajan arvoista? (Siis toki vain 'suuntaa-antavia').

Se siitä TV-muuntajasta.

***********
Toinen kiinnostukseni alue on tietysti tuo 'kaikkein tärkein' eli PPV.

* 1. Tilasin Amerikanmaalta 12 kpl 50 kV konkkia. 6 Sinulle ja 6 minulle. Ajatus on kytkeä niitä 3 kpl sarjaan PV-diodin molemmin puolin, jolloin ainakin jännitekestoisuutta tulee 'alkuun sopivasti kenties?'.

2. Sitten kysymys tuosta 'itse asian ytimestä'!?
? Olisiko edes ajateltavissa, että 'PV mekaniikka korvataan esim.: 10-50 kpl ketjulla HV germaniumdiodeilla/transistoreilla (vain diodiosuus käyttäen toki) ja sitten koko letkan perään auton sytytystulppa, jolla 'kipinän/plasman' valkoisuutta voisi tarkkailla/'säädellä'? Asia: 'ei kenties itse tarvitsisis rakennella 'PVV 'diodeja'!

3. Sanovat/kertovat, että kun 'asioita vatvotaan/kehitellään/parannellaan', niin lopputuloksena on useinkin alkuperäistä huomattavasti selvempi loppuratkaisu! Brucen uusinta skemaa katsottaessa, asia tuntuu tässäkin asiassa olevan niin!

Palaillaan

Löysin pari putiikkia, joilla on takuulla tarpeisiimme sopivaa komponenttivalintaa: Ihan vaan pari mainitakseni. Niitä on 'riittämiin' ja hinnat Todellakin vaihtelevat'!

* https://hv-caps.biz/

* http://www.kemet.com/High-Volt-MLCC

* ja monia muita.....

(Se firma, josta tilasin, ei ole listauksessa! Kadotin sen! Lähettävät tilausvahvistuksen ja 'hommat jatkuu'!)

? Mitkä olivatkaan nuo viimeksi mainittut 'PVV' kondensaattoreiden arvot'?

Eki

Vedä Siviili oheiseen taulukkokuvaan 'pari viivaa' = milläalueilla toimimme Bruce-hommissa'! Kun ja jos on kyseessä TV-tyyppinen muuntajaö.


Kuva
erkos
 
Viestit: 561
Liittynyt: 11.02.2018 01:25

Re: **Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 03.07.2019 23:41

villi arvaus 167 khz, ei ole lähtöisin brucelta, tää on taajuus josta olen saanut kuulla muista lähteistä että se on merkityksellinen, ajattelin että vois kokeilla tässä ionisähkö asiassakin.
Kuva

ei minulla ole mitään speksejä tuolle tv:n juovamuuntajalle, kun nappasin sen vanhan telefunkenin television piirikortilta, tv ollut myynnissä yli viiskytä vuotta sitten, mistäpä ottaisin speksit?

Bruce kytkennän yksi perustavanlaatuinen seikka on että maadoitus on kunnossa ja viritys vaatii kärsivällisyyttä, tehon tuotto paranee pikku hiljaa hötkyilemättä, koska se johtuu maankerrosten johtavuuden kehittymisestä.

maa virtojen pitää antaa kehkeytyä jotta sitä tehoa tulee kokoajan vaan lisää ja lisää, maa kerrosten ionijohtavuus on tässä melko merkityksellisessä asemassa, jaa mistäkö ne ionit, no tietysti maakerroksissa olevien radioaktiivisten aineiden hajoamistuotteina syntyy vapaita elektrooneja.
Viimeksi muokannut siviili2003 päivämäärä 04.07.2019 00:04, muokattu yhteensä 2 kertaa
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2316
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: **Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 03.07.2019 23:44

Erkos tilaa tuolta levykondensaattori Bruce kytkentään ihan seuraavasta tilistäsi, tuonkin voi purkaa ja kasata sen jälkeen uudestaan harvemmilla väleillä, jotta läpilyöntikestävyys paranee.Kuva

¤
Täältä saat pelkkiä levypareja 5 punnalla 10 paria (kiinteä levy ja liikkuvalevy, muodostaa parin):

https://www.ebay.co.uk/itm/233216016231
plus postikulut
¤PPV kondensaattorien arvot 1 nanofaradia, ja jännitekestoo sen verran kuin aiot käyttää sitä suurjännitettäkin plus vähän marginaalia....


PPV Diodeja tuskin kannattaa alkaa väsäämään germaaniumi diodeista sarjaan kytkemällä, kun helpommin saa sahattua vanhan auton akun navat irti.

Erkosillahan oli se velipoika jolla metalliverstas siellä jossaiin, eiköhän nyt yksi akku vois luopua lyijyistään?
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2316
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: **Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

ViestiKirjoittaja erkos » 04.07.2019 20:34

Kiitos nopeasta vastauksesta Siviili!

1. Tuo säätökonkka-asia vielä mietityttää. Jos tuon mainitsemasi säätökondensaattori sallii levyjen uuden sijoituksen, niin 'picot' putoaa murtoosaan säätöalueesta! Eli entistä tärkeämpi tieto on = mille
taajuusalueelle haluamme. Minulla on muutama 'isovälinen' säätökonkka', mutta picot todella pieniä arvoltaan. Mietin asiaa.

2. Ei tähän veljeni Maran hienoa verstasta tarvita lainkaan ensi hätään'! On mulla 'hullulla keräilijällä' aina toki varastossa 'pari vanhaa akkua ja rautasaha sekä rälläköitä'.

* Näytän kohta 'oman suunnitelmani monimuotoisesta PVV ehdotuksesta'. Kävin: Biltemassa, Bauhausissa, Starkissa ja K-raudassa tutustumassa 'sopiviin kulmarautoihin ja vastaaviin rakenneosiin'.
Suunnitteliun 'alustavasti PVV kokeilualustan = samassa rakenteessa on 'pohjilla' - lyijy, sinkki, messinki, rauta, kupari, magnesium ja alumiini 'aihiot'.
'Piikkipuolella on valittavana säädettävät 'teräväelukat': rauta, teräs, messinki, alumiini, kupari. Ajatukseni on, että molemmat 'osat ovat 'liukukiskoperiaatteella säädettäviä' toisiinsa nähden.
Eli voit helposti valita: minkä tahansa 'pohjamateriaalin' ja sitten liuttaa sen yläpuolelle haluamasi 'ruuvielektrodin!' Siis monia kombinaatioita samassa paketissa! Molemmissa osissa on tilaa lisätä uusia
materiaaleja, niin 'pohjaksi' kuin piikkipuolellekin.

3. Minua vielä arveluttaa tuo 'toisiopuolen' käsittely, jos sieltä jotain irtoaa? Brucen kertomissa 'lamput loistavat valkoista 'kylmää' valoa, vaikka ovat oikosulussa!
Minullahan on parikin 'pakkia' n. 14 V supercap akustoja (molemmissa toki säätimet noin 40 V -> kondensaattorien lataukseen sopiviksi). Siitä sitten eteenpäin ei liene suuri ongelma.
Ennen superkondensaattoripakkieni mukaan kytkemistä, kokeilen tietysti ensin '12 V Motonetin akuilla'. Akut tuskin räjähtää ylijännitteistä, mutta superkonkka akut ovat kenties haavoittuvampia?

4. Tähän lisään vielä, jo aikaisemminkin esittämäni 'epäillyksen' puumateriaalin soveltuvuudesta HV-testeihin! Itselläni oli 'puupohjainen aluslevy', siinä muutama naparuuvi melkoisen lähekkäin, ja niihin liitäntöihin
sitten - 'arviolta autonpuola+tripleri' - ollee luokkaa 60 Kv - niin johan (ehkä puun kosteudesta johtuen) alkoi 'ritinä ja rapina' po. napojen välillä.

Olen varma, että samanlaista ylilyöntiä ei esiinny käytettäessä esim. muovi-, akryli-, pertinax- ym pohjaisilla materiaaleilla ja siksi käytän nykyään aina ja vain ainoastaan, akryliä ja muita muovilevyjä ja rakenteita.

Palataan

Eki
erkos
 
Viestit: 561
Liittynyt: 11.02.2018 01:25

Re: **Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 04.07.2019 23:04

Enpä luottas akryyliinkään, ja vanerit ei yleenä sovi sillä liimapinnat sisältää lehmänverta, joka on aikas rautapitosta, samoin jotkut muutkin liimapuutuotteet ei käy, kuitenkin N.Tesla käytti höylättyä puuta käämiensä tukirakenteina.

Video siitä kuinka käy kun annetaan Akryyliin sähköä, ja mitäs siten kun se läpilyönti kuitenkin tapahtuu ennemmin tai myöhemmin:


https://www.youtube.com/watch?v=bG1T_U2awwQ

¤

Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2316
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: **Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

ViestiKirjoittaja erkos » 05.07.2019 14:59

Aivan varteenotettavaa tietoa akryylista!

Noita muovimateriaalejan on useita muitakin teflonista alkaen, eli 'akryylisanaa' käytin lähinnä kuvaamaan 'puun ja muovien eroja'.
En ole vielä hankkinut, mutta 'maailmalla' monet kokeilijat rakentavat 'kaikki rakenteensa' porsliinieristeiden varaan! Toki läpilyönteihin auttaa komponenttien erottaminen kauemmaksi toisistaan.

Esim. Tokmannilta löytyy leikkuulautoja, 'eri paksuisia ja eri kokoisia' ja hinnat sitä luokkaa (euron pari/kpl melko kookkaillekin9, eli ollevat sopivia alustoja?. Löysin jo useitakin referenssejä niiden soveltuvuudesta HV-alustoiksi.

Vertailun vuoksi olen useinkin käynyt esim. Pitäjänmäen levyfirmassa Karvaamokujalla. Siellä on 'muovimateriaalia jos jonkinlaista. Jätepaloja saa kohtuuhintaan, mutta jos pyytää levynleikkausta, niin 'työ' maksaa moninkertaisesti kaipaamasi levynpalasen oman hinnan!. Materiaalivalikoimiin on tullut myös 'kokonaan uuden tyyppisiä muovimateriaaleja, monilla tuotenimillä. Useimmat näistä uusista eroavat sillä, että ne on 'sisältä vaahdotettua solukkoa' joka sitten on päällystetty kiinteällä pintakerroksella. Esim. 2 orkesterimme uusimmat nuottitelineet (Amerikasta tilattu) on tehty noin 5 mm vahvuisista levyistä, pinta todella kovaa materiaalia ja paino 'lähes höyhenkevyttä' perinteisiin muovilevyihin verrattuna (muistaakseni tuotteen nimi on NovoFlex, tarkistan seuraavissa harjoituksissa.
(p.s. Aion 'varastaa' yhden nuottitelinelevyn 'omiin tarkoituksiini, siitä ja kokemuksista myöhemmin ).


Tässä läpilyöntiasissakin lienee kuitenkin tarkoitus pysyä itse asiassa ja omien kokeilujen puitteissa. Kyllä sähkötukkuliikkeistä löytyy HV-'tavaraa' pilvin pimein, mutta emmehän me kokeilijat ainakaan juuri vielä, olla kilpailemassa sähkönjakelun kanssa! Jos tuloksia saamme, sähköteollisuudelta löytyy taatusti osaamista jatkokehittelyyn ja jakoon.

Eki

(p.s. Se miksi koko tästä 'läpilyöntihommasta' edes mainitsen ja kommentoin, on se asia, että kyllä helvetti soikoon harmittaa, jos olet kuukausia rakennellut 'jotain HV vempelettäsi' ja sitten 'joku ennalta arvaamaton ja täysin epäoleellinen purkaus 'tuhoaa koko rakennelmasi'! Jos ja kun esim. itselleni on käynyt jo parikin kertaa, niin vain siitä syytä tämän juttuni kertomukset).
erkos
 
Viestit: 561
Liittynyt: 11.02.2018 01:25

Re: **Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 06.07.2019 19:26

Rättibakeliittia vaan korkeajännitealustoiksi, kuten edellisen sivun kuvissa huomaat minunkin käyttäneen, se on sitä vanhan kansan parasta sähköeristettä.

Työstäminen on mukavaa kuin jotain kovaa puuta sahais ja porais, tarkkaa jälkeä saa eikä haukkaa poranterät niinkuin useissa muoveissa tapaa ikävästi käymään.

Se höyhenen kevyt solukkoa sisältä ja kovaa valkoista pinnaltaan levy on mainostaululevyä, sitäkin saa niistä muovilevyjä myyvistä liikkeistä, eikä ole mitenkään pahan hintastakaan, muistaakseni kun itse sitä ostin niin 2 neliömetrin pala maksoi jotain 24 euroo.
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2316
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: **Ionisähkö tutkimukset ala Bruce Perreault**

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 12.07.2019 18:45

Lyijymöykky vastaan teräväkärkinen tappi joka onkin toista metallia, toimii suurjänniteDIODINA plasmakentässä, vahvasti oksidoitunut lyijymassan pinta toimii myös eristeenä, jonka varmaan monikin ajoneuvojen käynnistysongelmien kanssa puurtanut kotiasentaja lienee henkilökohtaisesti huomannut.

Plasmapurkaus ei mielellään lähde liikkeelle suuresta vähän kaareutuvasta pinnasta ainakaan ensimmäiseksi, vaan aina mieluummin piikkikärkisestä elektroodista jossa ei ainakaan ole eristävää pinnoitetta.

Brucen PPV on nimenomaan tämmöinen komponentti, se on myös samoin analogisena komponenttina täysin palautuva ns. oikosulkutilanteesta kuten myös radioputket ovat.

sellaisista komponenteista koottu toimilaite on kaikkein huoltovapain, luotettavin ja varmin.

Toimii vaikka ydinpaukun jälkeen, siis back emf tilanteessa, systeemi tietenkin resetoituu, mutta käynnistää itsensä uudestaan.

Digitaalitekniikka on tuhoontuomittu järjestelmä mikäli asiantuntevaa huoltohenkilökuntaa ei ole saatavilla, tai huollon kannalta tärkeitä komponentteja ei olekkaan saatavilla.

Mutta jos vahvasti hapettuneita akun napoja on helposti sosialisoitavissa, niin voidaan rakentaa ydinpaukun jälkeen toimivia energiaratkaisuja heti välittömästi, tai vaikkapa ei olisi sitä ydinpaukkuakaan, vaan pelkästään sota tai joku muu kriisitilanne, jolloin järjestäytynyt yhteiskuntarakenne ei kykenekkään enää vastaamaan ihmisten perustarpeisiin, mitä tulee ruokaan lämpimässä sateensuojassa, noin niinkuin karkeasti ilmaistuna.

¤
Plasmapurkauksista cfl -purkausputkissa, lienee täysin mahdollista hyödyntää niitäkin jotenkin, en usko että loisteaineen poistosta olisi mitään hyötyä, niissä on pinnoituksena ceriumia ja germaniumia, niiden alkuaineiden tarkoitus on muuntaa putken sisässä loistava UVA muutettua näkyvän valon aallonpituuksille, ja kun putket ovat vielä tavallista lasia joka ei läpäise UV-valoa, niin sanotut kvartsi-lamput joilla hankitaan rusketus on oikeasti kvartsia jotka päästävät elohopehöyryn tuottaman ultravioletti valon lävitseen, tästäpä muistui mieleen kuuluisan De La Warr laitteen toiminta joissa oli kvartsi linssien kokoelma ihmeellisten sähkökytkentöjen ohessa.

Ultravioletissa valossa ja plasmapurkauksissa syntyvät oudot ja kummalliset ominaisuudet ovat varmasti tutkimisen arvoisia asioita, ultravioletti valo mm. purkaa varatun kondensaattorin! samoin dielektriset aineet menettävät varauskykynsä uv-valon vaikutuksen ajaksi.

Lähinnä henkimaailman hommia lähentelevät erikoiset toimilaitteet voivat juurikin toimia UV-valon ominaisuuksilla (De La Warr - laite, ja Padre Ernettin aikakone, sekä saksalaisten toisen maailmansodan aikainen huippusalainen keksintö, nimeltään Die Klöcke).
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2316
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Edellinen

Paluu Teknologia- ja Innovaationaru

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron