Oma näkemykseni tapahtumien kulusta on seuraava:
1. Rossi kehittää menetelmän tuottaa jätteestä synteettistä öljyä ja hankkii oman pienen öljynjalostamonkin. Tämä johtaa konfliktiin Italian mafian kanssa ja Rossi asetetaan syytteeseen laittomasta jätteiden käsittelystä ja tuomitaan vankeuteen, minkä johdosta hän ei pysty hoitamaan liiketoimiaan, jotka ajautuvat konkurssiin.
2. Utahin yliopisto järjestää Fleischmannin ja Ponsin tiedotustilaisuuden maaliskuussa 1989.
3. Sienan yliopistossa työskentelevä biofyysikko Francesco Piantelli törmää outoon lämmöntuottoilmiöön ja päättelee sen liittyvän F&P-juttuun. Piantelli alkaa tutkia ilmiötä lisää ja päätyy yhteistyöhön Bolognan yliopiston professori Focardin kanssa, joka on alkanut tutkia aihetta osoittaakseen F&P:n olleen väärässä, mutta päätyy kuitenkin myöntämään, että ilmiö on todellinen.
http://atom-ecology.russgeorge.net/2015/01/03/piantellis-singular-miracle/4. Rossikin kuulee F&P-julkistuksesta ja pohtii aihetta mahdollisena uutena tutkimuskohteenaan, kun aiemmat bisnekset ovat kariutuneet. Rossin tuomio todetaan laittomaksi ja hän vapautuu vankilasta. Rossista tulee kuitenkin hyvin epäluuloinen muita kohtaan. Rossi kuulee Piantellin tutkimuksista ja alkaa myös käyttää nikkeliä. Rossi ehdottaa Piantellille yhteistyötä, josta Piantelli kuitenkin kieltäytyy. Focardi alkaa tehdä yhteistyötä Rossin kanssa.
5. Focardi vakuuttuu ilmiön aitoudesta, mutta sairastuu vakavasti. Hän pyytää Rossia esittelemään laitettaan julkisesti, kun on vielä elossa. Rossi suostuu ja keskeneräistä prototyyppiä esitellään Bolognan yliopistossa tammikuussa 2011. Laitteen luvataan tuottavan lämpöä vähintään 6 kertaa enemmän kuin se kuluttaa sähkötehoa. Bolognan yliopiston väki pitää Rossin laitetta lupaavana ja professori Christos Stremmenos on junaillut kotimaastaan Kreikasta Defkalion Green Technologies -nimisen firman (DGT) valmistamaan Rossin teknologiaan perustuvia lämmittimiä. Halukkaita ostajia pyydetään ilmoittautumaan tilauslistaan.
6. Rossin laitteessa on kaksi suurta ongelmaa: sen ohjausyksikkönä toimii A. Rossi ja laitteeseen tulee ajoittain mystisiä toimintahäiriöitä. DGT-yhteistyö kariutuu.
7. Tom Dardenin Cherokee-sijoitusyhtiö kiinnostuu Rossin laitteesta ja pyytää Rossia järjestämään demonstraation, jotta voivat arvoida Rossin laitteen potentiaalin. Rossi kehittää testiä varten "HotCat"-version, jonka toivoo ratkaisevan kestävyysongelmat. Laite toimii testissä niin hyvin, että sopimus Dardenin kanssa syntyy ja perustetaan Industrial Heat (IH). Tuoteoikeudet siirtyvät IH:lle, mutta rahapulassa oleva Rossi suostuu tähän.
8. Kestävyysongelmat jatkuvat ja Rossi kokeilee laitteessa keraamista kuorta niiden ratkaisemiseksi. Järjestetään Luganon testi IH-sopimuksen seuraavaa vaihetta varten. Testi sujuu niin hyvin, että IH maksaa Rossille sopimuksen mukaiset 11 miljoonaa taalaa. Kestävyysongelmia ilmenee kuitenkin edelleen.
9. Darden ilmoittaa tavoitteenaan olevan myydä Rossin laitteen oikeudet "suurfirmoille", jotka alkaisivat sitten tuottaa markkinoille siihen perustuvia laitteita. Rossi suhtautuu epäilevästi tähän ja pelkää, että teknologia hyllytetään eikä tule käyttöön. IH-sopimuksen seuraava vaihe on vuoden mittainen kestotesti. Rossi on kuitenkin alkanut päästä jyvälle kestävyysongelmien todellisesta syystä ja ratkaisusta siihen: reaktorin aktiivinen aine täytyy pitää fyysisesti irti rakenteista. Rossi alkaa tutkia yhden plasmapallon reaktoria, jota monet venäläisetkin tutkijat käyttävät ja havaitsee sen ratkaisevan ongelmat. Rossi ei halua uuden reaktorinsa päätyvän IH:n käsiin ja junailee oman yhden vuoden kestotestinsä Doralissa Floridassa, vaikka se pitäisi sopimuksen mukaan järjestää IH:n kotipaikassa Pohjois-Carolinan Raleighissa. Sopimus on kuitenkin monin osin epäselvä.
10. Rossi aloittaa oman kestotestinsä vanhan tyyppisillä ongelmallisilla reaktoreilla, joissa on nyt kuitenkin erikoispaksu teräskuori, jonka Rossi toivoo kestävän testin ajan. Ohessa Rossi jatkokehittelee uutta plasmapalloreaktoriaan. Vaikeuksista huolimatta Rossi saa vuoden testin suoritettua ja kun IH ei suostu maksamaan sovittua palkkiota, koska testi ei heidän mielestään ollut sopimusehtojen mukainen, Rossi haastaa IH:n oikeuteen sopimusrikkomuksesta. Rossin tavoite on saada tuoteoikeudet takaisin itselleen ja molempien osapuolien lakimiehet tekevätkin tämän sisältöisen sopimuksen juuri ennen kuin oikeudenkäynnin pitäisi alkaa. Rossin ja IH:n välinen sopimus purkautuu.
11. Rossi jatkaa plasmapalloreaktorinsa kehittelyä IH:lta saamiensa miljoonien turvin ja esittelee sitä Tukholmassa. Rossi havaitsee sen tuottavan "sähköä" ja ilmoittaa tavoitteekseen kehittää reaktorin, joka tuottaa sekä lämpöä että "sähköä".
12. "Sähköä" tuottavan reaktorin kanssa on kuitenkin jatkuvia ongelmia, mutta Rossi havaitsee, että laitteella voidaan tuottaa valoa hyvin energiatehokkaasti ja syntyy ECat SKLed.
Voisin veikata, että "sähköä" tuottavaa reaktoria ei koskaan synny, sillä vallitseva yleinen käsitys sähköstä on virheellinen. SKLed on okei, koska se tuottaa energiatehokkaasti valoa. Myös energiatehokkaasti lämpöä tuottava laite on okei, mutta monet haluavat käyttää sitä tuottamaan höyryä, jolla pyöritettäisiin generaattoria tuottamaan "sähköä" ja sitten ollaan taas umpikujassa. Nykyinen sähkönkäyttötapa on syntynyt siitä, että halutaan myydä "sähköä", vaikka oikeasti sähköä on ympärillämme joka puolella energiavirtauksina, joita voidaan hyödyntää tuottamaan valoa, lämpöä, akselitehoa jne. Kysymys onkin siitä, että kuinka tehokkaasti tuo pystytään tekemään - input vs. output.
"All truth passes through three stages: First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
-- Arthur Schopenhauer