Keskustelualueen säännöt

Alueen säännöt ja tiedoitukset

Keskustelualueen säännöt

ViestiKirjoittaja jussik5 » 16.09.2009 18:46

Offtopic, tuplapostaus, muut epämääräiset viestit

Offtopic tarkoittaa, että olet harhautunut aiheesta. Foorumeilla keskustelujen olisi tarkoitus pysyä aloitusviestin määrittelemässä aiheessa. Toki juttua tulee ja hyvä niin, mutta täysin aiheen ohi menevät viestit hoidetaan sitten yksityisviesteillä, ei topiceissa. Offausviestejä tullaan poistamaan.

Viestejä kirjoittaessa älä suotta paina enteriä, tekstisi rivittyy kyllä itsestään.
Ei ole kiva lukea
tällaista tekstiä
joka on rivitetty
lyhyisiin riveihin,
joten jätetään ne kokonaan pois.

Tuplapostaus puolestaan voi tapahtua vahingossa - tai sitten ei. Pystyt muokkaamaan omia viestejäsi viestin oikeassa yläkulmassa (tai missä ikinä se sattuu käyttämässäsi tyylissä olemaankaan...) olevasta "muokkaa"-nappulasta. Näin pystyt lisäämään mieleesi tulleen asian ilman, että postaat heti edellisen viestisi perään uuden. Myös tuplapostauksia poistetaan.

Spämmäys on turhien viestien/uusien topiccejen postaamista. Jos sinulla ei ole varsinaista sanottavaa, älä postaa. "Niinpä", "sama" ja "joo"-tyyliset viestit eivät ole keskustelua, ja niitä poistetaan armotta. Varsinaiset spämmibottien mainosviestit poistellaan toki myös heti kun ne huomataan.

Uudet aiheet ja otsikointi

Ennen uuden aiheen luontia tarkista jo olemassa olevat. Tässä avuksi on sivun yläreunasta löytyvä "haku"-nappula. Jos aihetta ei valmiiksi löydy, mieti vielä, olisiko asiasi luonteva kysyä jossakin muussa jo olemassa olevassa topicissa. Postaa siis uusia aiheita harkiten. Otsikoinnista tulisi käydä ilmi mistä aiheesta topic on, selkeästi ja mahdollisimman kuvaavasti.

Foorumillamme ei saa postata kuvia tai tietoja, jotka rikkovat yksityisyyttä.
Kiellettyä on postata: Ei yksityisiä tietoja tapetille täällä.
Jos epäilet, onko suunnittelemasi postaus sallittu, kysäise toki ylläpidon suunnalta.

Lehtiskannaukset ovat myös kiellettyjä tekijänoikeuksien vuoksi.

Allekirjoitukset

Allekirjoituksen koko ei saa olla liian iso, ettei se hankaloita viestien lukemista. Suositus: enintään 200 merkkiä tekstiä tai kuva, jonka maksimikorkeus n. 150 pikseliä ja leveys 600 pikseliä. Fonttikoko mieluiten normaali tai sitä pienempi, ei ainakaan kovin suuri. Jos allekirjoituksessa kuva + tekstiä, kuvan lisäksi tekstiä saa olla enintään neljän rivin verran, eikä enterin painelua ja tekstikoko mielellään pienempi tai normaali.

Animaatioita saa olla enintään kaksi per allekirjoitus.

Allekirjoitukselle annettuja sääntöjä tulee noudattaa. Jos käyttäjälle joudutaan jatkuvasti huomauttamaan liian suuresta kuvasta, lopulta huomautuksia ei enää tule, vaan se muokataan ylläpidon toimesta.

Älä huuda viesteissäsi eli kirjoita KOKONAAN ISOILLA KIRJAIMILLA. Se ei vaikuta viestin perille menoon ainakaan positiivisesti. Myös muut erikoistehosteet kuten värit, fonttikoon muuttaminen, alleviivaus sekä hymiöt pidetään nimenomaan erikoistehosteina, käytä harkiten.

Viestien lainaaminen: pidä lainausten määrä per viesti kohtuullisena. Pitkät, moninkertaiset lainaukset vievät paljon tilaa. Lainaa aina vain se kohta, johon haluat viitata, eli esimerkiksi jos sinulla on sanottavaa vain yhteen lauseeseen kokonaisesta pitkästä viestistä, lainaa vain lause.

Kiroilu ei ole jyrkästi kielletty, mutta suosituksiin sekään ei kuulu.

Foorumilla tulisi viihtyä. Kaikenlainen haukkuminen, rasismi ja pilkkaaminen on kielletty. Mielipiteistä saa olla tietenkin eri mieltä, mutta ei tappeluksi asti. Suuntaathan kritiikin mielipiteeseen, et henkilöön mielipiteen takana. Ja mielipiteen perustelu saa sinut vaikuttamaan huimasti fiksummalta!
Pidetään riitelyt yksityisviestien puolella, mutta niidenkin kautta toisen häirintä ynnä muu on kielletty. Jos näin tapahtuu, älä poista viestejä vaan ota yhteys moderaattoreihin.

Viihtymiseen liittyy myös sen muistaminen, että foorumilla käy eri ikäisiä käyttäjiä.

Jos huomaat jossakin sääntöjen vastaisia postauksia tai muuta häiritsevää, ilmoita tarvittaessa moderaattoreille.
Muutenkin kaikenlaisissa ongelmissa ja päänvaivaa aiheuttavissa jutuissa reippaasti yhteyttä moderaattoreihin, niin katsotaan asiaa yhdessä.

Sananvapauden nimissä saat toki tulla kertomaan foorumille negatiivisenkin mielipiteesi, mutta tee se asiallisesti ja sääntöjen puitteissa.

Moderaattoreilla on oikeus muokata ja poistaa sääntöjä rikkovia ja sopimattomia viestejä. Sääntöjen jatkuvasta rikkomisesta seuraa varoitus, varoitustilin karttuessa bannaaminen.
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 16.09.2009 17:43

Re: Keskustelualueen säännöt

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 07.11.2015 19:16

Jollain näkyy olevan tapana tehdä uusi aloitus jokaisesta aiheesta, eikö voitais keskustella laajemman aiheen sisällä aloittamatta uusia aiheita, ellei nyt ole aivan välttämätöntä?
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2917
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Keskustelualueen säännöt

ViestiKirjoittaja jussik5 » 07.11.2015 22:20

Hyvä siviili, että otit puheeksi ennen minua, ehdottomasti samaa mieltä.

Uusille tulijoille: Tutustukaa foorumiin ja katselkaa ensin löytyykö jo valmis topiikki mikä soveltuu aihealueeseen mitä haluatte postata.
Pyritään välttämään uusien topiikkien luomista, jos se ei ole aivan välttämätöntä aiheen kannalta.
Näin saamme pysymään Foorumin luettavana ja elävänä ja samalla vanhemmatkin Topiikit saadaan uudelleen henkiin.

Hyvä esimerkki topiikista joka vaan jatkuu ja jatkuu ja silti pysyy koossa on:
http://vapaaenergia.com/foorumi/viewtopic.php?f=8&t=405

*
Foorumin sääntöjä pähkinänkuoressa

- Kirjoita aiheesta. Liikaa ohi aiheen menevät viestit voidaan poistaa.
- Kirjoita hyvän tavan mukaisesti. Turhat ja asiattomat viestit voidaan poistaa.
- Yksityisasioiden julkinen käsittely on kielletty ja niitä käsittelevät viestit poistetaan.
- Toisten haukkuminen ja rasismi ovat kiellettyjä. Laittomat ja loukkaavat viestit poistetaan.

Henkilöihin tai ihmisryhmiin kohdistuvat negatiiviset kommentit ovat kiellettyjä. Henkilöiden ja minkä tahansa julkisen tahon mollaaminen, mustamaalaaminen tai sen kaltainen käytös on kielletty. Asiallinen kritiikki on paikallaan.

Hyvänä yleissääntönä: Ei henkilökohtaisuuksia, vaan keskustelua asioista.

Tekstien ja kuvien lainaaminen

Fair use on määritelty Yhdysvaltojen tekijänoikeuslainsäädännössä ja sen mukaan tekijänoikeuden suojaamaa materiaalia saa käyttää kohtuullisesti, kun käytön tarkoitus on esimerkiksi raportointi, kommentointi, koulutus tai tutkimus, ja käyttö on voittoa tavoittelematon. Kun lainaukset pysyvät kohtuullisina ja ne eivät vaikuta kielteisesti tekijänoikeuden alaisen teoksen arvoon, ne ovat ok.

Suomessa vastaava on sitaattioikeus, jonka mukaan ”julkistetusta teoksesta on lupa hyvän tavan mukaisesti ottaa lainauksia tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa”.
Teoksen nimi ja sen tekijä on aina mainittava.

Lainausten pitää olla hyvän tavan mukaisia, ja ne eivät saa antaa virheellistä tai puutteellista kuvaa alkuperäisestä teoksesta. Lainaus on selkeästi erotettava lainaajan omasta tekstistä.

Kuvien tulee liittyä tekstiin ja kuvan pitää jollain tavalla selkeyttää tai havainnollistaa lainaajan omaa tekstiä.

Sääntöjen rikkomisen seuraukset

Kirjoittaja, joka rikkoo edellä mainittuja sääntöjä, voidaan sulkea keskustelualueelta joko määräajaksi tai pysyvästi.

Silloin menetellään yleensä seuraavasti: Ensin annetaan varoitus ja sen jälkeen sääntöjen rikkomisesta annetaan toinen varoitus.
Jos sen jälkeen rikkoo sääntöjä, saa porttikiellon foorumille joko määräajaksi tai pysyvästi.

Viestiä täydentänyt ja muokannut Ville
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 16.09.2009 17:43


Paluu Säännöt ja keskustelualueen tiedoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron