Sivu 1/1

Protoneilla aikaan saadut magneettiset ilmiöt

ViestiLähetetty: 20.09.2009 17:57
Kirjoittaja siviili2003
Protoni on varaus aivan samoin kuin elektronikin, mutta vain päinvastaisella varauspositiolla, siksipä pitäisi olla mahdollista tuottaa magneettisia ilmiöitä protonivirralla, vai kuinka?
Pistetään vetyioneita (protoneita) putkeen ja kierretään putki magneettiraudan ympärille, sitten vaan pumppu kierrättämään protoneita putkessa, jopas pitäisi onnistua voimakkaan magnetismin aikaansaaminen.
Vähän niinkuin tähän tapaan: http://www.rexresearch.com/kellogg/kellogg.htm :idea:

http://www.pma.caltech.edu/GSR/nuc1.html
Norman Kellogg antoi veljilleen voimakkaan vaikuttimen alkaa tutkimaan fysiikkaa, ja siitä alkoi W.K Kelloggin radiation laboratoryn tarina.

Kelloggin tutkimus laitos mitä ilmeisimmin on alan huippu maailmassa tällä alalla, heiltä näkyy löytyvän tutkimuksia myös protoneitten käyttäytymisestä.

tästä vaikkapa tämmöinen, http://arxiv.org/PS_cache/hep-ph/pdf/9808/9808381v2.pdf

Re: Protoneilla aikaan saadut magneettiset ilmiöt

ViestiLähetetty: 20.09.2009 23:53
Kirjoittaja jussik5
Sääli, että tuosta Normannin keksinnöstä ei löydy enempää tietoa ja yksityiskohtia.
Todella mielenkiintoinen "leipälaatikko" :)

Norman ja Will ei kyllä tainnu olla sukulaisiakaan.
Will meinaan syntyi jo vuonna 1860 ja sen ainoo veli oli John.
Joten Radiation Laboratoryn siis W.K.Kelloggin säätiön perustaman ja Normannin välillä ei ole tiettävästi mitään siteitä.

Re: Protoneilla aikaan saadut magneettiset ilmiöt

ViestiLähetetty: 21.09.2009 01:09
Kirjoittaja mikar
Pohdiskelin, että yleensähän "helposti" irtoavat osat ovat elektronit, ja taustalla nämä ja ehkä myös aukot toimivat ehkä keskeisenä. Sitten jos mennään atomin ytimeen (ehkä vetyä lukuunottamatta), niin joudutaan erittäin voimakkaiden ydinvoimien pariin, jotka pitävät atomin ytimen, neutronit ja protonit yhdessä. Esimerkiksi katodisädeputkessa irroitetaan elektroneja.

Re: Protoneilla aikaan saadut magneettiset ilmiöt

ViestiLähetetty: 31.07.2018 08:34
Kirjoittaja siviili2003
Päivitelläänpäs tätäkin narua,

Tuo Kelloggin juttu kuullostaa minun korviin nyt samalta kuin Arie DeGeusin keksintö, sillä myös siinnä Protoneilla tuotetaan paljon Fotoneita, DeGeusilla on photonienergian muuntimena sitten UV-alueella toimivat aurinkopaneelit.

Olisko kuitenkaan Kelloggin aikana ollu vielä hyvälaatuisia aurinkopaneeleita käytössä, vai millä Kellogg muunsi Fotoni Protoni keksintönsä energian sähköksi?

Re: Protoneilla aikaan saadut magneettiset ilmiöt

ViestiLähetetty: 31.07.2018 20:57
Kirjoittaja jussik5