elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

Valvoja: Yllapito

elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja penttinen » 19.02.2010 05:42

Tämä on nyt vaan ajatuksen juoksua.

Sähkö, vapaiden elektronien liikettä.

Miten käy seuraavassa tilanteessa:

Otetaan peltilevy, vaikka kuparia. varataan levy positiivisesti, eli imaistaan vapaat elektronit pois. Jätetään levy sitten siihen paikalleen, eristeiden päälle köllöttelemään. Varaus katoaa pikkuhiljaa. Mitä tapahtuu? jostain täytyy tulla elektroneja levyyn paikkaamaan positiiviset aukot. Mistä nämä elektronit tulee? Ympärillä olevasta ilmasta?

Tämä miete pohjaa ajatukseen, että jos voisi kerätä sähköä ympäriltä tällä tavoin. Siis tyhjentämällä keräinlevy elektroneista, eli asettamalla se ympäristön elektronimäärää alempaan tilaan, jolloin se täyttyy.
penttinen
 
Viestit: 779
Liittynyt: 16.09.2009 22:13

Re: elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja jussik5 » 20.02.2010 00:23

Sitä ompi kaikkialla ;)
Elomme on elämistä sähkön keskellä.

Joskus aikasemminkin ehdotellu, että tutustuisit Hannes Alfvenin työsarkaan tältä alalta.
Henry Moray selostaa sen sillai kansantajusesti, mutta Alfven on tunnustettu ja palkittu alalla.

Yleensä vastaavissa sovelluksissa on kipinäväli ja plasma toimii välittäjänä, niin että sen pystyy hyödyntämään.
Yleensä sovelluksissa on myös mukana bifilaari, trifilaari... käämit kerääjänä.

Omissa kokeissa on huomannu, että saantitaso vaihtelee jonkinverran vuorokauden aikojen mukaan,
yleensä meitillä täällä suomessa paras piikki tulee joskus tossa neljän ja seitsemän välillä iltapäivällä.
Toisten tekemien mittauksien mukaan saantitaso alhaisimmillaan on noin puolet huippupiikistä.

Tesla teki suurimman käytännön työn näitten kanssa, materiaalia riittää.
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 16.09.2009 17:43

Re: elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja mikar » 20.02.2010 19:43

Moi!

Fysiikan nobelisti Hannes Alfven tutki mm. metallinesteitä ja niiden erinomaisia ominaisuuksia. Aikaisemmassa keskustelussa oli varaava uuni, jossa oli sulava tina. Koittelin ilman sulavaa tinaa, mutta erilaisen lämpölaajeneminen esim. jonkun massan ja metallin kanssa aiheutti massan jauhautumista/muremista kovassa lämpötilasta. En ole sulavaa metallia parempaa tapaa tähän lämmönsiirtymiseen keksinyt, oottekos te? Ja metalli pitää olla turvallinen esim. ei myrkyllisiä höyryjä (kuten juotostinalla), vaikka suljettu tila, koska on mahdollisuus, että sauma pettää.

Cooleripuolellakin tehokkaita metallinesteitä kuten
http://plaza.fi/muropaketti/danamicsin- ... -myynnissa

ja siinä taitaa olla NaK aineena
http://en.wikipedia.org/wiki/NaK
mikar
 
Viestit: 563
Liittynyt: 17.09.2009 17:56

Re: elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 26.02.2010 01:12

Tesla käytti jostain syystä radiant energy patenteissaan lakattua, kiillotettua sinkkilevyä (tai vaihtoehtoisesti kiillotettua amalgamoitua levyä), voi olla syynä että kosminen säteily kykenee helposti iskemään nimenomaan sinkkimetallista elektrooneja irti.

sähkö, mitä se on?

atomista toiseen loikkaavien elektonien liikettä.
elektronit liikkuvat suhteellisen vähän, 1 ws tehonsiirto siirtää elektroneja vaivaiset 5 mm!

Mitä on tulenliekki?

kemiallisissa prosesseissa ilmenevä kuumuus ja valaisevat liekit johtuvat nopeista elektronien ja protonien liikkeistä, kun muodostuu uusia yhdisteitä, esim kun puuhiili yhdistyy happeen.
tällöin hiili ja happi muodostavat hiilidioksidia, ja samalla purkautuvat näiden keskinäiset jännite erot ja muodostuu uusi vakaa nollapotentiaali.
kuumuus muodostuu elektronivuon tasaantumisesta kun hiili antaa osan elektroneistaan hapelle, samalla kun elektronit hyppivät orbitaalilta toiselle niin aina syntyy fotoni, (valohitunen) joita näemme miljardeittain kun katsomme esimerkiksi kynttilän liekkiin, juuri syntymis ja sammumis hetkellä.

jos joku yrittää keinotekoisesti poistaa esimerkiksi kuparista kaikki irti lähtevät elektronit, hän tekee työtä, energiaa kuluu, ei sillä voita yhtään mitään, vaikka se kuparilevy saisikin ilmakehästä uusia elektroneja.

elektronit itse eivät ole sähkö, vaan ainoastaan välittäjiä potentiaali erojen tasaamiseen, ne ovat kuin metalli kuulia letkussa, johon sähkön ilmetessä, työnnetään uusia kuulia putken päästä sisää, putki tässä esimerkissä kuvaa sähköjohdinta. 8-)
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2911
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja penttinen » 02.03.2010 22:22

Ok. mutta yksinkertainen kysymys: Jos ilmassa "leijuva" esim. kuparilevy on positiivinen ympäristöönsä nähden, eli siinä on elektronivaje, niin tuleeko ne elektronit ympäristöstä siihen levyyn, koska varaus kaikkoaa pikkuhiljaa kuitenkin. Voisi myös kuvitella vaikka hyvin eristetyn kondensaattorin, joka purkautuu kuitenkin pikkuhiljaa.

Ja jatkokysymys. Mistä ne tulee? Ionisoituuko ilma kenties, ja luovuttaa elektroneja, vai onko ilman seassa vapaita elektroneja, jotka tulee ja täyttää positiiviset aukot?

Vai onko ajatukseni jotenkin pielessä? Oletan siis, että sähkön kulku johteessa on vapaiden elektronien liikettä. Ei siis niiden, jotka itsessään muodostavat aineen ominaisesti.
(onkos nyt edes tietoa vieläkään, että missä ne elektronit ovat?? mikrometrin päässä atomin ympärillä, vai rovaniemi-helsinki etäisyydellä??
Vai eikö näitä vapaita olekkaan, ja Esim rauta on ionisoitunutta silloin, kun se on negatiivisesti varattu?

Niin, toki on tehty työtä, kun varaus on aikaiseksi saatu.

Teslan patentit olen lueskellut läpi, ja käsittääkseni aika pieni osa on varsinaisia free-energy juttuja. Mm. tuo metallilevy-vastaanotin on ihan toimiva. Joskin tehot ovat aika pieniä. Yksi mielenkiintoinen laite siellä on, jota en ole vielä ehtinyt tutkia. Poikkeaa Teslan muista jutuista. Yksinapainen generaattori. Laittaisin linkin tähän, mutta en jaksa kahlata sitä tuolta pepes Teslapagesta, koska olen mokkulan varassa. (hidasta)
penttinen
 
Viestit: 779
Liittynyt: 16.09.2009 22:13

Re: elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja jussik5 » 03.03.2010 00:17

Moro

Näistä mun vastauksista tuu hullua hurskaammaks, mutta.
Siteeraan Birkelandia: "Näyttää olevan luonnollista meidän kannaltamme olettaa, että ympäristö on täynnä kaikenmoisia elektroneja ja lentäviä ioneja." ;)

Ympärillämme oleva sähkö ei ole, jos ajattelemme asiaa mun kannalta joka näkee vaan aaltoja, ole erityisesti negatiivista eivätkä positiivista vaan kumpiakin tasapainossa. Elikkä Elektronien ja Ionien osalta tuo ympärillämme oleva sähkö sisältää kumpiakin, negatiivisia elektroneja ja positiivisia ioneja tasapainossa ja
täten yrittävät tasapainottaa kaiken poikkeavan, tässä tapauksessa tuon levyn.

Lisäksi Birkeland huomauttaa, että tämä sähkö kulkee suurempana määränä niinkutsuttuja Ley Line.ja pitkin.
Tämä Ley line.ja noudattava sähkö on huomattu esim. noitten kanssa jotka ovat tosissaan hakeneet maapatterijuttujen
tuottavuuden parantamista.
Sama varmaan pätee myöskin ihan ilmassa sijaitsevien levyjen kesken.
Asia joka kannattaa ilman muuta kokeilla.

Elektronien sijaintiin en osaa vastata, kun en oo niitä ikuna nähny ;)

Teslan jutut on luettava sana sanalta, se mies tartkoitti juuri sitä mitä se kirjoitti, senpä takia ne onkin juuri vaikeita, kun kaikki yrittää niitä jotenkin tulkita.

Höh, täällä mettässä kulkee Saunalahden 3G melkein viittä megaa sisään ja kahta ja puolta ulos ;)
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 16.09.2009 17:43

Re: elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 06.03.2010 07:38

Lainaus sivulta:

http://www.rexresearch.com/plauson/plauson.htm

Power from the Air (I) by Hugo Gernsback

During the war there was developed in Germany a new art --- or science --- that bids fair to revolutionize our present means of obtaining power.

This art, which is as new now as wireless was 25 years ago, will attain proportions during the next 25 years that may appear fantastic today. The inventor of the new science, an engineer of note, Herr Hermann Plauson, has devoted years of labor to his researches and he has now actually in use small power plants, that generate electricity direct from the air, day and night, without interruption at practically no cost, once the plant is constructed.
We had occasion, in one of our former issues, to describe the system, roughly, from cabled dispatches, but complete information is available now. The amount of electrical power that resides in our atmosphere is astounding. Herr Plauson found in his experiments that a single balloon sent aloft to a height of 300 yards gave a constant current at 400 volts of 1.8 amperes, or in 24 hours over 17-1/4 kilowatts! By using two balloons in connection with a special condenser battery, the power obtained was 81-1/2 kilowatts in 24 hours. The actual current delivered was 6.8 amperes at 500 volts.

jo vain sähköä tulee, Hermanni oli syntyjään virolainen ja koppasi Teslan ideat:

Plauson was the director of the Fischer-Tropsch "Otto Traun Research Laboratories" in Hamburg, Germany during the Weimar Republic of the 1920s. He built on Nikola Tesla's idea for connecting machinery to the "wheelwork of nature". :idea:

Kyllä pitäs VIPUSEN lipputangon nupistakin joku kilowatti irrota, kunhan hän redusoi omaa kytkentäänsä tuonne Hermannin tekeleeseen päin, ja sillä sais vaikka Könninkellosta tekaistua ikiliikkujan kunhan piilottas kellon koneistoon sellaisen käyntikoneiston joka naksuttais staattisähköllä. ;)


Verratkaapa tuota Plauson konvertteria vaikka Testatiikka Masiinaan, kuinka kaukana ideat on toisistaan?
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2911
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja Vipunen » 07.03.2010 14:15

Mistä näitä elektrooneja oikeen tuloo... http://vapaaenergia.ning.com/video/taikasauva-1 ?
"Kaikkea on opeteltu, mutta kaikkea ei ole käsketty teherä".
Könnin mestari
Vipunen
 
Viestit: 345
Liittynyt: 02.10.2009 01:51

Re: elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 09.03.2010 09:18

Siinähän tuo elektrooniruisku on ihan vieressäsi!

monitoori ruiskii niitä ympäri huonetta kuin hullu sotakone :lol:

eipä ollu paras testauspaikka sun tämän kertaiselle testilles, ellei sitten tarkoituksesi ollutkin järjestää meille kompakysymys?
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2911
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: elektronit, sähkö yleensä, mistä ne tulee

ViestiKirjoittaja jussik5 » 10.03.2010 00:41

Näinhän tuo on ja tuossa kulmassa niitä ruiskii just eniten, mutta tässä ei ollutkaan siitä kyse.
Ainaskin jos minä käsitän Vipusen tarkoituksen, niin tässä todella oli kompa, ja aika
paha kompa ;)
Tää voi jäädä arvoitukseks, tai sitten sellaiset jotka hiffaa mikä kompa on niin veikkaan
että kompan esittäjä halusta hiffaajille antaapi lisäselvitystä mitkä asiat vaikuttavat
mittarin lukemiin jos luotettavasti pystyvät selittämään Vipuselle osan mitä tuossa tapahtuu.

Ite testasin 100 hz.sen kuvaputkitv.n edessä ja oli sillä vaikutusta lähtötasoon, verrattuna huoneeseen
missä ei sellaista lähdettä ollut, mutta vain siihen lähtötasoon.
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1295
Liittynyt: 16.09.2009 17:43

Seuraava

Paluu Vapaa keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 21 vierailijaa

cron