oudot videot

Valvoja: Yllapito

oudot videot

ViestiKirjoittaja penttinen » 16.01.2012 21:32

kannattaa mennä hosumaan risuilla siirtolinjaa
http://www.youtube.com/watch?v=r39A6hybSGw

oho, sinkki katkesi:
http://www.youtube.com/watch?v=TVxk3B657fs

pojilta ilmeisesti hyppäs turbiini pois paikaltaan vesivoimalasta:
http://www.youtube.com/watch?v=bfW5MqT7CSA&feature=fvsr
penttinen
 
Viestit: 779
Liittynyt: 16.09.2009 22:13

Re: oudot videot

ViestiKirjoittaja penttinen » 16.01.2012 21:48

penttinen
 
Viestit: 779
Liittynyt: 16.09.2009 22:13

Re: oudot videot

ViestiKirjoittaja jussik5 » 16.01.2012 21:57

Joo-o
Sähkön ainaskaan korkeajännitteisen kanssa ei kannata leikkiä
http://youtu.be/sQNhPb4vAlg
Puf
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1258
Liittynyt: 16.09.2009 17:43

Re: oudot videot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 18.01.2012 14:07

Katsokaas kaikki muutkin kun TUROlla menee lujaa

http://areena.yle.fi/video/1326822530322

itäsuomen uutiset, juttu alkaa 00:30 ja päättyy 02:40

millonkahan Penttinen pistää paremmaks? :)

(100%) ai niinkun mihinkä lähtötasoon verrattuna???
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2511
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: oudot videot

ViestiKirjoittaja Vipunen » 18.01.2012 16:44

Palaahan tuo vesi, tässä oma videoni vielä puolimoossa olevaan viritykseeni...

Penttisellä ei ole enää pitkä matka ja son hyvä...
"Kaikkea on opeteltu, mutta kaikkea ei ole käsketty teherä".
Könnin mestari
Vipunen
 
Viestit: 345
Liittynyt: 02.10.2009 01:51

Re: oudot videot

ViestiKirjoittaja mikar » 18.01.2012 17:58

mielenkiintoista, itsellä kokemusta enemmänkin vain märkien puiden polttamisesta, katalyytti varmaan aika tärkeä, ja eiköhän siellä myös jotain nanopulveria ole ehkä, vähän kuin se puupölyn räjähdys, ehkä, hauska video muutenkin... salaisessa paikassa...
mikar
 
Viestit: 563
Liittynyt: 17.09.2009 17:56

Re: oudot videot

ViestiKirjoittaja Vipunen » 18.01.2012 18:33

mikar kirjoitti:mielenkiintoista, itsellä kokemusta enemmänkin vain märkien puiden polttamisesta, katalyytti varmaan aika tärkeä, ja eiköhän siellä myös jotain nanopulveria ole ehkä, vähän kuin se puupölyn räjähdys, ehkä, hauska video muutenkin... salaisessa paikassa...


"Katalyytti" on koko ajan näkyvissä... Lueppa muuten aloitukseni e-kessusta ja sen aineista... Viimme maaliskuussa Jaappanissa tossahti ja kovaa, aivan "vahingossa" mainittiin eräs metalli joka katysoi hapen vedestä 800 C asteessa ja jäljelle jää... ;).
"Kaikkea on opeteltu, mutta kaikkea ei ole käsketty teherä".
Könnin mestari
Vipunen
 
Viestit: 345
Liittynyt: 02.10.2009 01:51

Re: oudot videot

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 18.01.2012 19:09

Se Heimosen sallainen paikka on tod.näk sen ukon kotona Savikosken tien varressa Karttulassa, sinneppä vaan vakkoilemmaan. :) siellä Heimonen sitä sallaista konettaan viimeksi esitteli jokunen vuos sitten.... Turosteam on firman nimi ja ukko itte oli aikoinaan lehmänostajana jollekkin teurastamolle.
Tekee yhteistyötä Keuruulaisen HT-Enercon kanssa, Ht-Enerco myis mielellään niitä 3 miljoonan euron laitoksiaan jos joku vaa ostas, mutta tämmöisen uutisen joutu Turo nyt telkkuun päästämään että alkas kysyntää löytymmään.

Silmä kovana kävin läpi sun kommentit e-kessusta mutta en löytänyt mitään erityistä metallia (ellei Silver). Propyleeniglykolista oli juttua ja Glyseriinistä 1 ml litraan vettä niin turvepaakut pallaa paremmin. Turon pöntöt oli haponkestävää terästä, onko joku niistä metalleista osallisena, nikkeli/kromi?

Oikase ny Vipunen vähän ja kerro mitä sää tarkootit?

olpas se aika pimmee video, liekin väriäkö esittelet, alussa normaalia hiilidioksidin väri - punertava keltanen ja sitten muuttuu hohtavan valkoseksi.

meinaakko että Turo puljaa Zirkooniumin kanssa?
lainaus uutisesta:

During this time, mobile generators were transported to the site and some power was restored. However, more water was boiling off and being vented than was being added to the reactor, thus decreasing the cooling ability of the remaining cooling systems. At some stage during this venting process, the water level may have dropped below the top of the fuel rods. Regardless, the temperature of some of the fuel rod cladding exceeded 1200 °C, initiating a reaction between the Zircaloy and water. This oxidizing reaction produces hydrogen gas, which mixes with the gas-steam mixture being vented. This is a known and anticipated process, but the amount of hydrogen gas produced was unknown because the operators didn’t know the exact temperature of the fuel rods or the water level. Since hydrogen gas is extremely combustible, when enough hydrogen gas is mixed with air, it reacts with oxygen. If there is enough hydrogen gas, it will react rapidly, producing an explosion.
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2511
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: oudot videot

ViestiKirjoittaja jussik5 » 18.01.2012 23:01

Lamda-antureissa on sitä Zirkoniumia, mutta jos yrität ruiskuttaa sen veden
tollasen Lamda-anturin läpi, niin et millään saa nouseen sen lämpötilaa
tarpeeks ylös.
Helppohan siihen anturin alapäähän reikä on porata ;)
"Jos tietäisit 3, 6 ja 9 suuremmoisuuden, sinulla olisi avain universumiin"
Nikola Tesla
Avatar
jussik5
Site Admin
 
Viestit: 1258
Liittynyt: 16.09.2009 17:43

Re: oudot videot

ViestiKirjoittaja Vipunen » 19.01.2012 10:41

Oli hieman kiire päivä ja piti ehtiä hakemaan kissiille jarrua apteekista, ovat alanneet mouruamaan ja sulhanenkin odotti tien poskessa. Kaupan Matti ehdotti niille "buranaa" korvien väliin ;). Ehdin laittaa lyhyen viestin kun flikat täpäji kellon kanssa ja niitä piti lähteä viemään paloasemalle kun ovat liittyneet VPK:n nuoriin. Tuo videon pimeys on harkittua "julkiseen" esittämiseen. Vanhan varaajan olen yli viiden vuoden aikana paloitellut tuonne pesään kun en malttanut ostaa 3500 euroa maksavaa helvetin kallista pellettipoltinta ja kun muutama romuraudan kappale ajaa saman asian paremmin. Tämä on uusin versio tältä syksyltä ja niin yksinkertainen ettei sitä eres kehtaa esitellä.

Tuosta e-kessusta, hain apteekista Glyseriiniä ja PG:tä ja kokeilin sekoituksia siinä. Holkkiosassa on "atomiseeraaja" niinku hienosti sanovat eli siinä on vastus joka höyrystää e-nesteen. Kokeilin ensin pelkällä vedellä mutta vaikka kuinka imuutti niin ei siitä pöllähdyksiä saanut. Vasta kun lisäsin puolet vettä ja puolet glyseriiniä (0,5 ml/0,5 ml), höyryäkin alkoi kehittymään helposti ja runsaasti. Siitä edelleen välähti kokeilla sitä kattilassa ja lisäsin sitä vain 1 ml litraa kohden ja sekin riitti. Vettä olen polttanut nyt kolmena vuonna, viimme vuonna vähemmän kun romurautani rakenne oli hieman toisenlainen.

Mehän tiedämme että eri yhdisteillä on sidosenergioita ja jotka on kumottava, että voimme ottaa yhdisteet erikseen käyttöön. Ohessa lista paljonko energiaa tarvitaan esim. veden hajottamiseen hapeksi ja vedyksi:

Sidosenergioita Charles. E Morrison, Kemia 1997

H – H 435 KW / mol
Cl – Cl 240 KW / mol
H – Cl 431 KW / mol
O - O 138 KW / mol
O – H 461 KW / mol
O – Cl 205 KW / mol


Lisäämällä glyseriiniä veteen, alenee sen sidosenergia. Minä olen lisännyt sitä tavalliseen kraanaveteen mutta sillä voisi olla vielä enemmän merkitystä, jos sitä lisätään ionisoituun veteen. Tiedä sitten saako pannulle antaa hyvästit jos joukkoon lisää vielä rakkautta ja... Paree kun ei kokeile :D.

Kollasin noita yli kymmenen vuotta vanhoja kemian muistiinpanojani ja mielessäni oli saksalaisten kokeilut Suomessa sodan aikana turpeella todeten sen vedyn tuottamiseen paremmaksi kuin kivihiilen. Muistiinpanoissani en kertomusta löytänyt oheista tietoa lukuuniottamatta, mutta kirja jossa se mainittiin lyhyesti on: P. J. Antikainen, Yleinen ja epäorgaaninen kemia, III painos. WSOY. Julkaisuvuosi oli muistaakseni 1946. Turve sisältää "uusiutuvaa luonnonvaraa" eli suurimmalta osaltaan rauta ja mangaani pitoista hiekkaa. Sakemannit olivat toisen maailmansodan aikana ja ennen sitä kehitelleet erilaisia menetelmiä veden pilkkomiseksi, tässä:

2. Veden kemiallinen hajottaminen

Kemiallisesti vettä hajotetaan alkuaineiden avulla. Monet alkuaineet pystyvät hajottamaan veden siten että vetykaasua vapautuu. Tällaisilla kemiallisilla menetelmillä valmistetaan teknisesti seuraavasti:

a) Johtamalla vesihöyryä hehkuvaan rautaan:
3 Fe + 4 H2O >>600 C astetta>> Fe2O4 + 4 H2
Reaktiotuotteena muodostuu vedyn ohella raudan oksidia, Fe2O4

b) Johdettaessa vesihöyryä hehkuvaan hiileen muodostuu vedyn ja hiilimonoksidin seos:
C + H2O >> CO + H2
Tätäkin menetelmää käytetään tekniikassa. Näin saatu kaasuseos on arvokas polttoaine ns. vesikaasu, mutta siitä voidaan valmistaa myös puhdasta vetyä polttamalla hiilimonoksidi
Hiilidioksidiksi erikoismenetelmillä sekä poistamalla sitten se vedyn joukosta kemiallisilla menetelmillä.

Raudan oksidi vedyn kanssa:
Fe3O4 + 4H2 >>800 C astetta >> 4H2O + 3Fe
Näissä molemmissa tapauksessa metallit vapautuvat oksideistaan ja vety on siis riistänyt hapen kemiallisista yhdisteistä.

Poltettaessa yksi gramma vetyä, kehittyy 29000 kaloria lämpöä ja vertailun vuoksi mainittakoon että yksi gramma hiiltä poltettaessa saadaan vain 8000 kaloria lämpöä.

******
Jussin kanssa oli juttua joskus "sairaalaputkesta" ;) ja tämä katysoi vettä huomattavasti alhaisemmassa lämmössä kuin rauta. Tähän mennessä en ole nähnyt sellaisia "pannuhuoneita", jossa putket on rakennettu ruostumattomasta...

Nyt vaikuttaa siltä että paremmat menetelmät kohta ajavat "iisakin kirkon" ohi, kuten tuo Rossin mielenkiintoinen kylmäfuusio-laite. Voisihan sitä tehdä ajatuslaeikkiä ja kuvitella että tuo "IIsakin kirkko", jota nyt on rakennettu ties kuinka kauan, ladattaisiin pelkästään tyhjillä zirkonium-putkilla. "Jäähdytysvesi" laskettaisiin putkien ympärille kuten tähänkin asti mutta onkapannua lämmitettäisiin vaikka hakkeella ja kuumat yli 800 C asteiset savukaasut johdettaisiin putkien läpi. Kuten käytäntö on jo osoittanut, putket katalysoi ympäröivän veden kanssa siepaten siitä hapen ja vapauttaen vedyn joka kerätään talteen ja...
"Kaikkea on opeteltu, mutta kaikkea ei ole käsketty teherä".
Könnin mestari
Vipunen
 
Viestit: 345
Liittynyt: 02.10.2009 01:51

Seuraava

Paluu Vapaa keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron