Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

Valvoja: Yllapito

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja Ville » 07.12.2020 16:23

Kuva
Kuva Beardenin kirjasta Energy from the Vacuum: Concepts and Principles (2002, 365).
http://cheniere.org/sales/buy-ev.htm

Beardenin vastaus (01 Apr 2004)
http://www.cheniere.org/correspondence/040104.htm

Katso Takahashi moottoria, jonka selitän kirjassani. Näet siinä lineaarisen magneettimoottorin, joka on kääritty melkein kiinni niin, että vasta-magnetomotorinenvoima ilmenee vain lyhyellä matkalla. Yleinen teoria sallii roottorin kiihdytyksen koko matkan aina tuolle vasta-mmv alueelle asti.

Takahashi sijoitti napakappaleen lyhyen vasta-mmv alueen yläpuolelle ja sen lävitse, laittoi pienen kelan napakappaleeseen ja piti kelassa pientä tasavirtaa. Kun roottori pyörähti lähelle tuota vasta-mmv aluetta, kelan virta katkaistiin nopeasti magneton kaltaisella liipaisulla niin, että se herätti hetkellisesti suuren Lenzin laki efektin (magneettikentän kääntymisen yhteydessä muodostuvan jännitepiikin). Järjestelmä on kokoonpantu siten, että napakappaleeseen muodostuu hetkellisesti kenttä, joka tuottaa vasta-mmv alueelle mmv:n eteenpäin. Silloin roottori pyörii ja kiihdyttää suoraan alueen lävitse, joka oli hetkeä aikaisemmin vasta-mmv alue.


Samaa periaatetta voi soveltaa muihinkin magneettimoottoreihin. Innovatiivinen ratkaisu on se, että roottorille annetaan epäsuorasti hyvin lyhyt työntövoimapulssi katkaisemmalla nopeasti staattorikelan pieni tasavirta, jolloin sen magneettikenttä ensin romahtaa ja kääntyy sitten vastakkaiseksi tuottaen samalla tuon mystisen jännitepiikin, josta yleensä pyritään eroon. Jännitepiikkeihin liittyvää tehoa voi luultavasti lisätä ja ehkä niitä voi myös leventää, jolloin tehoa saadaan pidemmän aikaa. Yhtenä vaikeutena voi olla ajoittaa kapeat tehopulssit täysin oikeaan kohtaa niin, että roottori pyörii mahdollisimman kitkattomasti pienellä teholla.

Tom Bearden. 2000. Personal email to Jean-Loius Naudin
http://www.cheniere.org/correspondence/031800.htm

Ilmiselvästi, mikä tahansa erittäin tehokas sähkömagneettinen piiri, jossa on todellinen negatiivisen vastuksen reitti ulkoiseen piiriin, joka ohittaa primaaripuolen teholähteen lähdedipolin, voi tuottaa overunityn. Se johtuu viritetyn piirin tuottaman purkauksen nykyisin pakotetun Lorentz symmetrian rikkoutumisesta. Virittäminen, joka sähködynamiikassa voi olla jännitteen lisäämistä, on pohjimmiltaan vapaata, vaikka joudumme käytännössä maksamaan hieman sen kytkemisestä (kuten transistorin liipaisusta). Sähködynamiikassa oletetaan jo valmiiksi, että minkä tahansa sähkömagneettisen piirin potentiaalienergiaa voidaan vapaasti muuttaa; Sitä kutsutaan ”regauginiksi”, joka on potentiaalin tai potentiaalien muuttamista.


Bearden (2002, 366-367) COP > 1.0 saavuttamiseen ja itsestään pyörimiseen, meidän pitää liipaista jotain muuta tai jokin toinen prosessi, jolla saamme asymmetrisen uudelleenmitoitus (regaugin) energian tai osan siitä uudelleenmitoittamaan magneettisen Wankel moottorin tuolla staattorin välialueella. Toisin sanoin, sen sijaan, että konventionaalisin tavoin painittaisiin vasta-mmv vastaan, meidän pitää antaa jonkun toisen varustaa energia painimiseen.

Kun roottori pyörii staattorin kiihdyttävässä osassa (kestomagneettien muodostamalla spiraalikaarella), sähkömagneetin kelassa pidetään yllä akun varustamaa pientä virtaa (josta maksetaan) ja pientä jännitettä. Kun roottori saapuu sen kohdalle, yhtäkkiä sensori katkaisee terävästi virranjako pisteet, ja indusoi kelaan hetkellisesti äkkijyrkän jännitteen. Sitten hyvin pienellä viiveellä kelaan ilmestyy hyvin terävä virtapiikki, joka tuottaa roottorin kohdalle terävän ja äkillisesti vahvistuvan magnetostaattisen skalaaripotentiaalin (magneettisen navan). Se on ”moniarvoinen potentiaali” efekti, joka saadaan aikaan tuossa pisteessä yhtäkkisesti Lenzin lain herättämisellä.

Efektinä roottoriin kohdistuu yhtä suuri tai suurempi magnetostaattinen potentiaali kuin kestomagneettiradan alussa ja se tapahtuu ”melkein vapaasti, muttei kuitenkaan täysin”. Jos potentiaalit ovat yhtä suuret, roottoriin ei kohdistu tuolla alueella vasta-magnetomotoristavoimaa ja siten hidastavaa jarrutusta. Jos yhtäkkinen potentiaali on suurempi kuin potentiaali kestomagneettiradan alussa, roottori kiihdyttää eteenpäin myös ”vasta-mmv” alueella.


Jos akselin keskimääräinen ulostuloteho on paljon suurempi yhdellä täydellä kierroksella kuin asymmetrisen liipaisupiirin sisäänmenoteho samalla pyörimissyklillä, moottori tuottaa COP > 1.0. Tämän tyyppinen moottori on myös helposti takaisin kytkettävissä (close looped), koska ylimääräinen energia ei ole sähkömagneettista energiaa vaan akselin mekaanista pyörimisenergiaa...
Ville
 
Viestit: 927
Liittynyt: 03.09.2012 20:50

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja Ville » 11.12.2020 20:11

Ketjun aikaisemmat suomennokset (27. tammikuuta 2017) oli kiireessä tehty, joten tässä ne huolellisemmin ja täydemmin uudestaan.

John Bedini: SG Colleted Posts (2008)
http://merlib.org/node/5836

1) Paras keino on tehdä magneetosta itseään pyörittävä ja kaapata jännitepiikit, jotka ovat pitkittäisiä aaltoja. SG on Teslakelan kaltainen järjestelmä, mutta pienellä jännitteellä, jota voi myös käyttää. Kuitenkin jo 36 voltin sisäänmenolla säteilevän energian reaktiiviset tehopulssit voivat hajottaa laitteen, ellei piirin latauspuolella ole kuormaa. Ideana on käyttää primaaripiirissä mahdollisimman vähän virtaa, kytkeä se pois päältä ja johtaa pitkittäinen aalto, joka on säteilevä jännitepiikki sekundaariakkuun, jolloin se alkaa varautua.

2) Kuva aloitussivun monopole moottorista on Bedinin ja Beardenin lähettämästä patenttihakemuksesta. Se on käännettyjen piirien yksi piirroksista, jonka mukaista moottoria käytettiin TUV testissä. Sen piiri on oikein, SCR purkaa kondensaattorin sekundaariakkuun.

3) Roottorin magneetteja käytetään ainoastaan liipaisusignaalin tuottamiseen. Roottoria pyörittävä voima on sama piilossa oleva voima, joka lataa akkua. Roottoria pyörittävä voima on skalaari tai magneettinen etelänapa pohjoisnapojen välissä.

4) Bedinin järjestelmässä overunity tulee säteilevän energian vahvistuksena, joka ei näy sellaisenaan sähkömittareissa, mutta se näkyy ladattavien akkujen varautumisena. Piirin hienosäädöllä järjestelmän hyötysuhdetta voi nostaa ylöspäin.

5) Bedinin järjestelmät eivät kaappaa vastasähkömotoristavoimaa (back EMF), mutta patentissa sanotaan niin, koska se oli ainut väite, jonka patenttitoimisto hyväksyi.

8) Energisaattorin ulostuloon ei voi kytkeä induktoria samaan linjaan akun kanssa. Sen ulostuloon ei voi kytkeä minkäänlaista muuntajaa, koska se hajottaa piirit yhdelläkin transistorilla. Ulostuloon voi kytkeä diodit, koska ne vain eristävät akut, haaroitetut virrat ovat niiden kokonaisuuden summa ja mitä enemmän haaroja, sitä parempi tehonsiirto. Energisaattori tarvitsee akun impedanssia toimiakseen oikein.

9) Akkuja testatessa, ne pitää irrottaa järjestelmästä. Akkujen kapasiteetti analyysi tehdään yksin seisovana testinä. Olemme huomanneet, että laitteeseen kytkettyjä akkuja ei kannata testata. Irrota akku diodien ulostulosta ja testaa se sitten.

10) Etelänapa skalaari on voima, joka pyörittää moottori-energisaattoria ja se on yhtä suuri kuin varaava säteilevä voima, jossa ei ole virtaa. On kysytty, miten moottoriin saadaan lisää vääntövoimaa. Jos haluaa vääntövoimaa, on luovuttava säteilevästä latauksesta. Toisin sanoen, jos kelaan lisää virtaa liipaisemaan pohjoisnavan moottorifunktiona, menettää säteilevän varauksen. Jos käyttää moottorifunktiota, ei saa säteilevää energiaa ulostulon varaamiseen. Näitä kahta funktiota ei pidä sekoittaa keskenään.

12) Järjestelmä koostuu 24:stä 1600 ah akusta ja kuvassa näkyvä laatikko on manuaalisen liipaisun ohjauslaatikko. Laite on rakennettu 2.54 cm pleksilevystä, koska kaikki interferoi energian talteenoton kanssa. Kuormituspaneelissa on valaistu 1000 W hehkulamppuja, käytettävissä oleva maksimi on 2400 W, kelojen kokoonpanosta ei voi kertoa, ohjaus on yksi laite ja kelojen impedanssin pitää täsmätä akkuun 1 mΩ rajoissa. Kelojen ytimet on hitsauspuikoista, joita Bedini on aina käyttänyt. Johdin on numero 6 (AWG 6 = 4.1 mm) monisäikeinen johdin. Akun impedanssi on neliskanttisille akuille 1 mΩ ja pyöreille akuille 3 mΩ, joka johtuu levyerosta kennojen sisällä. Ison laitteen pyörimisnopeus on 770 RPM ja sen sisäänmenovirta on 10 A. Pienen moninapaisen laitteen pyörimisnopeus on noin 2500 RPM ja sen sisäänmenovirta on 5 A.

Latausvirran kuvaaja näyttää pulssinleveysmodulaatiolta (PWM). Käytämme vain 10 % isoista akuista 1600 Ah teholla. Akut voivat antaa 210 A jatkuvaa virtaa 24 voltilla 8 tunnin ajan, joten niiden tehon käyttäminen 10 A virralla on reilusti alle niiden C20 purkaustahdin. Vedämme tehoa primaarikennosta samaan aikaan, kun laite pyörii ja varaa sekundaariakkuja… Akun impedanssi pitää laskea sille tasolle, jolla se on varattuna, jolloin se on varattu. Tämän järjestelmän mekaaninen teho on rajoitettu 10 prosenttiin. Sen magneetit Bedini on tehnyt itse ja ei voi kertoa niistä muuta kuin, että ne ovat standardimateriaalia. Pienessä laitteessa näkyy 1 A hehkulamppu, joka on sarjassa liipaisusignaalin kanssa ja se kontrolloi liipaisukelan impedanssia ja toimii kuin vanha putkioskillaattoripiiri… Näiden laitteiden pulssisuhde (duty cycle) on sisäänmenossa 11 %. Ideana on käyttää vain vähän sisäänmenotehoa ja vasteena saadaan reilusti yli 450 V jännite 0.001 Ω sekundaariakkujen yli. SG on vain yksinkertainen energisaattori, jonka voi ymmärtää selvittämällä, mitä tapahtuu sen liipaisussa ja ulostulossa… Jos sen maat (akkujen negatiiviset navat) kytkettäisiin yhteen, siitä tulisi suljetun piirin järjestelmä, joka toimii aina sen kokonaisenergiaa pienemmällä teholla (underunity). Kaikki overunity järjestelmät ovat aina avoimen piirin järjestelmiä täysin samoin kuin luonnossakin ja kun ryhmä oppii tämän, hehkulamppu syttyy… Pienen skaalan laitteet pitää virittää täysin oikein, jotta ne voi toimia niiden kokonaisenergian tasolla (unity)… Vielä yksi asia, vastaus kennojen sisällä olevaan impedanssiin, mitä pienempi impedanssi, sitä enemmän kennoista voidaan ottaa tehoa.

13) Tämä ei ole yksinkertainen laite ja jokainen näkee sen eri tavalla. Ilman insinööritaustaa on suurissa ongelmissa, ellei insinööritaidot ole sisäänrakennettuina, jolloin onnistuu ennemmin tai myöhemmin, kunhan pääsee mielensä esteiden ylitse.

Tärkeä kysymys on, miten kontrolloin impedanssia? Se ei ole helppo tehtävä, kuten tulet huomaamaan käytettyäsi satoja dollareita transistoreihin ja fetteihin. Bedinin kuvissa (kohdassa 12) näkyvä energisaattori ei ole E-Amp malli tai SG, se on täysin erilainen roottorin magneettien koostumusta myöten. Niiden magneettikenttä on erilainen kuin roottorissa on koskaan ennen nähty ja se perustuu täysin skalaarisähkömagnetismille, josta ei voi kertoa SG ryhmässä. Sen voi kertoa, että se vaatii täyttä quartenion matematiikkaa ja laite kehittää skalaarikenttiä, joilla se myös pyörii. Sen kelat näyttävät laitteille täysin oikosuljetuilta ja sen liipaisu on Bedinin labra muistiinpanoista 1971…

Yksinkertaiset säännöt, C20 purkaustahti, isot akut, oikein säädetty liipaisu, ferriittimagneetit, matalan impedanssin kela. Näillä vastauksilla saa laitteen toimimaan.

15) Säteilevä energia on kuin kaasua ja haasteena on kytkeytyä siihen, koska se ei seuraa elektroniteoriaa ja sen vuoksi siihen liittyvä matematiikka ei toimi. Transistorin turvallisen käyttöalueen (SOA curve) nopeus on oltava nopeampi kuin 4 ms, jotta laite käynnistyy. Muutoin tulee ristikkäin johtavuus efekti ja korkeammalla nopeudella ja jännitetasolla kela pitää olla käämitty pitämään ”magneettikenttä sisäpuolella” niin, että mitään ei pääse ulos ja Litz lanka tekee sen. Kantapiirissä hehkulamppu kannan vastuksen kanssa sarjassa säätää impedanssikaarta, kun laite menee sen resonanssipisteiden lävitse ja kiihdyttää joka kerran uudelle tasolle, jolloin nopeuden kasvaessa laitteen virta laskee ja sitä ei voi tehdä 2N3055 transistorilla.

16) Suositellun Litz langan voi tehdä kiinnittämällä 45.7 m (150 ft) pitkän johdinlenkin esimerkiksi puuhun ja sen toisen pään poraan, jolla rinnakkaiset johtimet kierretään mahdollisimman tiukasti yhteen. Transistorien suositus 250 V, 16 A, 4 MHz.

18) C20 purkaustahti lasketaan jakamalla kylmäkäynnistys ampeerit 20:lla.

Esimerkiksi 560 kylmäkäynnistys ampeeria tarkoittaa 560 / 20 = 28 Ah ja 28 Ah tarkoittaa 28 / 20 = 1.4 ampeerin virtaa 20 tuntia, josta starttiakulla saa 20 %, joka tarkoittaa 1.4 ampeerin virtaa 4 tuntia, jonka jälkeen akku katsotaan kuolleeksi. Syvälatausakuilla (deep cycle) samastaa saa maksimissaan 80 %. Kun lyijyhappoakkujen jännite on laskenut 12 volttiin, ne ovat purkautuneet.

19) Kytkemällä esimerkiksi 1 kV diodeja 4–5 rinnakkain, voi pienentää niiden vastusta.

20) E-Amp SG laitteessa käytetyistä diodeista yksi oli matalan DCR (vastuksen) 1N5626.

21) SG toimii liipaisimena korkean potentiaalin varaukselle. Siihen liittyy kaksi virtaa. Laite itsessään on yksi jännitepotentiaaleista, joka tuottaa korkean jännitteen potentiaalin ja akku on toinen paljon alemmalla jännitteellä. Kun korkea potentiaali johdetaan akun yli, sähkövirta ei kulje – elektronit eivät liiku. Useimmat akut ladataan vastasuuntaan elektroneilla, mutta SG lataa toisella tavalla. Se tuottaa enemmän aktiivista materiaalia positiiviseen terminaaliin, joka laskee akun sisäistä impedanssia, jolloin voi saada tehoa. Terävä jännitepiikki liipaisee akussa negatiivisen vastuksen. SG on vain laite sen opiskeluun, mitä akussa tapahtuu. Rakenna se niin kuin se on annettu, älä muuta mitään. Laita se ensin toimintaan ja mittaa kaikki mitä voit. Se on ainut tapa onnistua. Se vaatii keskittymistä ja pohdintaa.

23) Nyt alamme päästä jonnekin. Energisaattori toimii Lentzin lain poissa ollessa. Kun se on voimassa, laite on perussähköpiirien hallinnassa. Tämä laite kytkeytyy sisään ja ulos tästä laista. Lentzin laki pitää kaiken hallinnassa. Portinvartijana toimiva magneettikenttä saa lain toimimaan oikein. Jos et ymmärrä laitteen ohjausta, epäonnistuminen on varmaa. Skalaarikentät ovat siellä, vaikka magneetit on erotettu kauas toisistaan. Tämä pieni laite on hyvin kehittynyt. Missään ei ole opetettu, miten näitä asioita ja lakeja ohjataan. Ajattele asiaa. Piirrokseni ovat oikein, mutta ne ovat liian edistyneitä useimmille tämän laitteen kanssa työskenteleville. Sen vuoksi Bearden sanoo, että kirjat pitää kirjoittaa uudestaan, ja Tesla sanoutui irti suljettujen magneettikenttien vaihtovirtajärjestelmistä. Jos et avaa silmiä, et koskaan näe mitään. Insinöörit sulkevat piirin, jotta he näkevät tehon mittareissaan, mutta silloin heillä ei ole todellista insinööritaitoa, koska he hukkaavat järjestelmän tehoa jatkuvasti. Lakeja pitää tarkastella uudelleen, luonto toimii samoin, ei ole ilmaston lämpenemistä, vaan magneettikentän heikentymistä, joka on säätilan portinvartija. Nyt sinulla on kaikki vastaukset saamaan laite toimimaan.

24) Heaviside löysi erottumattoman valtavan sähkömagneettisen energian virtauksen komponentin, joka liittyy jokaiseen sähköpiiriin, joka ei iske piiriin, jota ei eroteta siihen, joka jatkaa eteenpäin ulos avaruuteen ja tuhlataan. Alusta lähtien, Poynting tarkasteli vain pientä keskeytetyn ja poikkeutetun energian virtaus komponenttia. Sitten myöhemmin Lorentz poisti sattumanvarassa valtavan Heaviside ”pimeän energian” erottumattoman komponentin, koska sen lähdettä ei voitu selittää ja sen magnitudi oli valtavan paljon suurempi kuin sisään laitetun energian, joka katsottiin piirin operaattorin tai sen teholähteen tarjoamaksi. Bearden.

26) ”…löydettiin ’avointen reittien’ puuttuva käsite (’suljettujen reittien’ duaali), jossa virrat voidaan ohjata haaroihin, jotka sijaitsevat minkä tahansa kahden solmun välissä. (Aikaisemmin – Maxwellia seuraten – insinöörit sitoivat kaikki heidän avoimet reitinsä yhteen lähtöpisteeseen, ’maahan’). Tämä avointen reittien keksiminen näytti toteen toisen suorakulmaisen muutosmatriisin… joka tuotti ’lamellaarisia’ virtoja…”

”Verkosto, jossa oli yhtä aikaa molempia sekä suljettuja että avoimia reittejä oli vastaus kirjoittajan vuosia kestäneeseen etsintään.” Gabriel Kron (≈ 1962) ”The Frustrating Search for a Geometrical Model of Electrodynamic Networks”

Lamellaariset virrat ovat haaroitettuja virtoja, jotka virtaavat (piirin) solmuja myöten kerroksissa ja joista voidaan ottaa ulos kerran muunnettuna todellista sähkömagneettista tehoa. Ainut löytämäni tie näiden virtojen sieppaamiseen on tehdä se silloin, kun induktoreista tulee arvoltaan negatiivisia ja sama koskee puolijohteita. Mitattuna ne ovat ohuita virtoja, joilla on nolla potentiaali. Lamellaariset virrat, jotka muunnetaan haaroissa tulevat varaukseltaan hyvin vahvoiksi.

29) Uusimman laitteen keloihin tulee neljä 1.0 mm johdinta ja ne liipaistaan Cole liipaisulla. Se on 12 voltin laite, jossa tavoitellaan vääntövoimaa. Nämä ovat hyvin voimakkaita laitteita monopole moottoreille, kapeine ilmaväleineen ja kaksoispinomagneetteineen. Bedini suunnittelee käyttävän tässä laitteessa liipaisun kolmea muotoa… ja kolmen muotoista energian talteenottoa sekundaariakussa. Laite on suunniteltu toimimaan 100 Ah diesel akuilla. Nämä akut ovat enemmän kuin tarpeeksi viemään sinut sähkökatkosten lävitse. Se, mitä pienet akut tekevät on hyvin erilaista kuin se mitä isot akut tekevät.

”On tärkeää muistaa, että varasto akkujen ja kelan impedanssi pitää sovittaa niin lähelle tätä impedanssia kuin mahdollista. Kuten olen sanonut ennenkin, säteilevä induktiivinen piikki on ainut asia, jota tavoittelet. Tämä piikki on luonteeltaan pitkittäinen ja se pakottaa akun uudelleenlataamaan itsensä akun sisäisellä virralla.

Voit nähdä laitteen ja mitään ei ole piilotettu. Energenx tekee tämän kaltaista työtä, kehitimme tekemästämme työstä tuotteita, joten on tiettyjä asioita, joita en voi sanoa. Olen antanut oikeaa tietoa saadakseni sinut tälle tasolle. Olen lähettänyt Kron paperit, jotta tietäisit, mitä varten kela on piirissä ja mihin kondensaattoria käytetään, olen muuttanut mallia käyttämällä akkua kondensaattorina, joka kerää negatiivisen varauksen.”

30) Bedini on rakentanut monien vuosien ajan monopole moottoreita, joiden roottorimagneetit tehdään kahdesta yhteen työnnetystä pohjoisnavasta.

”Patentista numero 5,487,057 huomaat, että olemme käyttäneet asetelmaa jo vuosia audio selkeyttimessä, duaali säteessä ja Quadra säteessä. Jos käytät sitä, asetelma on hankala asentaa. Olet oikeassa siinä, mitä olet löytänyt ja se toimii erinomaisesti. Jos valitset sen käyttämisen monopole energisaattorissa, liipaisu on paljon voimakkaampi ja se vaatii muutoksen transistorien kantojen vastuksissa ja kelojen raudassa. Katso patentti.”

31) ”Melkein mikä tahansa teräslanka toimii ytimenä. Olen löytänyt vain muutamia, jotka eivät toimi. Tarkista rauta magneetilla, jos se säilyttää magnetismin, se ei toimi. Paras löytämäni on hitsauspuikko.”

32) ”Rautatankoja ei tarvitse maalata, aseta ne vain ulos ja anna niiden ruostua, se toimii paremmin.”

33) Bedinin mukaan Gerry Vassilatos tietää mistä puhuu Lost Science teoksessa.

”Tesla uskoi säteilevän energian koostuvan eetterikaasusta. Hän perusti tämän käsityksen faktaan, että hänen nolla virta kelansa eivät johtaneet ”hitaita tiheitä” varauksia, joita yleensä havaitaan tavallisissa sähköpiireissä. Nopeat impulssit tuottivat tunnusomaiset ja erilaiset efektit…. fluidiset efektit. Teslan lukuisissa patenteissa ja lehdistöhaastatteluissa kuvaamat ”sähkön” tai ”sähköisten” kappaleiden laadullisuudet viittaavat eetterikaasuun.”

”Tesla ei viitannut elektronivirtaan ”sähkönä”. Hän ei samaistanut ”sähköä” elektronivirtaan. Joka kerta kun Tesla puhui ”sähköisistä” efekteistä hän kuvasi aina niiden ylenmääräistä, kaasumaista laadullisuutta. Teslan sanastossa eetteri oli avaruudessa virtaavaa sähköä: kaasua superlatiivisilla ja transsendenttisilla laadullisuuksilla. Eetteri oli avaruuden täyttävää sähköä, ylittämättömän tehon valtava varasto, liikkuva, dynaaminen ja vapaa otettavaksi. Tesla sanoi myös, että tämän teknologian luonteesta johtuen, Maxwellin kaavat eivät voineet mitenkään toimia sen kanssa.” John
Ville
 
Viestit: 927
Liittynyt: 03.09.2012 20:50

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja Sam.Pentti » 16.12.2020 03:27

Bedinistä sen verran, tai bedinin moottori-generaattorista: rakensin, tutkittiin, ja todellakin voltit toisessa akussa nousee. Mutta tehoa siihen ladattavan akkuun ei kuitenkaan pidemmän päälle siirtynyt. Missä vika? Kaikki toimi niinkuin pitikin.
Syy ladattavan akun jännitteen nousuun löytyy akkukemiasta. Varsinkin jos kokeilijalla on jo hieman vanha akku, niin antamalla pieniä piikkejä, kuten bedinin laite tekee, akku laillaan "elpyy". Napajännite nousee, ja tämä tulkitaan varustamon kasvamiseksi, virheellisesti.

Tähän akun elvyttämiseen on ollut myynnissä tehdastekoisiakin laitteita jokusen vuoden. Siihen aikaan kun Bedini moottorinsa keksi, ei tätä elvyttämistä yleisesti käytetty/tunnettu.
Mm. Cetec merkkiset älylaturit käyttää pulssittamista akun kunnon säilyttämiseksi. Joissain taitaa olla oikein tälläinen "Bedini" painike, joka on nimenomaan vanhan akun elvyttämiseen.
Aikanaan nuorena elvytettiin moottoripyörän akkuja niin, että otettiin 24 tai 36 volttia akuista, tai mitä nyt sattui olemaankaan, ja sitten istuttiin päivänpaisteessa ja räpsittiin hauenleukoja yhteen tuntitolkulla, jotta akku sai piikkejä. Kyllä ne siitä heräili yleensä, eli napajännite nousi. Sit vaan lataukseen yön yli ja seuraavana päivänä On The Road.

Itse Bedinin ja moottorin mielen- sekä kaupallisen puolen liikkeitä en ole sen koomin seuraillut. Myyneekö jengi vielä jotain CD-levyjä ja ohjeita netissä?

Loppukaneettina, jos jossain rakennelmassa on akku, niin kemialliset reaktiot ja niiden vaikutukset pitkälläkin aikavälillä on hyvä huomioida kokonaisuutta tarkasteltaessa.

Edit: Bedini taitaa sitkeästi olla puhumatta akkukemiasta?
Sam.Pentti
 
Viestit: 31
Liittynyt: 15.12.2020 00:57

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja tesla » 16.12.2020 05:53

Hyvin mielenkiintoinen tapa saada kunnostettua vanhat akut. Kiitos. En tiennyt tuota kunnolla. Tekisi toisaalta mieli vähän räpsiä taas akkuja mutta työt pankissa maksavat taskuun paremmin
kun onnistun peliliikkeissäni. Yleinen dilemma - ihminen joutuu tekemään sitä mitä ei halua. Lähes poikkeuksetta näin on.
tesla
 
Viestit: 645
Liittynyt: 05.11.2013 08:40

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja Sam.Pentti » 17.12.2020 01:02

https://youtu.be/IA7glWJqM3o
Tossa yksi kaupallinen pulssitin
Ja tässä itsetehty ilman käämejä (siis ilman kelaresonanssin antamaa pulssia)
https://youtu.be/W0E8mj23nSY

YouTubesta löytyy hakusanoilla DIY battery desulfator. Tosiaankin noi CTEC laturit ainakin sisältää ton pulssituksen. Muistaakseni heillä on patenttikin siihen, ainakin oli, siis yhdistetty laturi ja pulssielvytin.

Tässä videossa joku ottanut skoopilla kuvaa pulsseista.
https://youtu.be/RlfrATNwi58
Sam.Pentti
 
Viestit: 31
Liittynyt: 15.12.2020 00:57

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja Ville » 20.12.2020 23:25

Sam.Pentti on rakentanut Bedini moottori-generaattorin luultavasti täysin oikein, koska sen ladattavaan akkuun ei mene mitattavaa tehoa (olettaen, että se on yksinkertainen monopolemoottori, josta on hyvä aloittaa ja jonka ulostulon diodi kytketään ladattavan akun positiiviselle navalle ja saman akun negatiivinen napa kytketään sisäänmenoakun positiiviselle navalle, jolloin akut ovat tavallaan sarjassa. Moottorille tehoa antava sisäänmenoakku muodostaa suljetun piirin, joka toimii normaalilla elektronivirralla ja järjestelmän maa on sisäänmenoakun negatiivisessa navassa. Tässä mallissa akkua ladataan jännitepiikkien mukana kulkevalla säteilevällä energialla).

Bedinin koottuja selityksiä

Monopolemoottoria pyöritetään positiivisella sähköenergialla ja negatiivinen säteilevä energia johdetaan ladattavaan akkuun. Moottorin etuosassa on normaalia elektronivirtaa ja sen takaosassa on Teslan impulssivirtaa, joka saa järjestelmän toimimaan. Jännitepiikkien mukana kulkee säteilevää energiaa pitkittäisinä aaltoja ja kun ne johdetaan akkuun, akun kemiallinen prosessi vetää energiaa vakuumista ja lataa akkua. Säteilevä energia on negatiivista energiaa, joka ei generoi lämpöä. Jännitepiikkien korkea potentiaalinen energia kasautuu ulostuloakun ioneihin ja liikuttaa niitä, jolloin akun sisälle kehittyy virta, joka varaa akkua viileästi. Säteilevän energian varauksella näyttää olevan normaalia sähkövarausta suurempi energiatiheys, koska sillä varattu akku purkautuu hitaammin.

Akun varaamiseen pitää liikuttaa akun sisältämä ioneja, jotka ovat isoja ja hitaita. Tehonkelan tuottamat jännitepiikit kasaavat ionien ympärille korkeajännitevarauksen. Ionit liikkuvat hieman tavallista nopeammin, kun levyltä tulevat elektronit kasaantuvat niiden pinnalle ja työntävät ne toiselle levylle ja varaavat akkua. Sisäänmenoakussa ionit liikkuvat toiseen suuntaan ja purkavat akkua. Koska ionit liikkuvat akuissa eri suuntiin, tarvitaan kaksi akkua.

Piirin ulostulodiodin jälkeen jännitepiikkejä ei todennäköisesti havaita, koska akun impedanssi on niin pieni, että sen kemialliset yhdisteet absorboivat ne. Akkua ei ladata virralla. Yksi keino sen testaaminen on irrottaa ladattavalle akulle menevät johtimet ja kytkeä niiden väliin 1 Ω vastus. Jos siihen syntyy sähkövirtaa, laite ei toimi oikein. Silloin yleensä joko transistori, sen kannan vastus tai ulostulodiodi vuotavat.


Kun ladattava akku varataan negatiivisella energialla, sillä ei voi antaa tehoa kaikille sähkölaitteille, jotka on suunniteltu positiiviselle energialle. Bedinin mukaan negatiivisella energialla varatulla akulla voi sytyttää neonlamppuja ja loisteputkia, pyörittää tasavirtamoottoria ja antaa tehoa invertterille.

energetic forumilta

Aaron Murakami ja Peter Lindemann ovat olleet alusta asti EnergenX varaajien suurin jälleenmyyjä. Kaikista ensimmäisin 2A12 oli ensimmäisen sukupolven induktiivinen piikkivaraaja, jota myytiin lyhyen aikaa 2007-2008. Se toimi loistavasti, mutta sillä varatut akut eivät olleet yhteensopivia normaalien laturien kanssa. Beardenin mukaan se varasi akkua negatiivisella energialla, Dirac meren aukoilla. Varaaja muutettiin lähes välittömästi kondensaattoripurkaus yksiköksi, joka edustaa 2A12 toista sukupolvea. Sen jälkeen kaikki yksiköt ovat olleet kondensaattoripurkaus tai myöhemmin lineaarisia virtaregulaattorivaraajia, jotka säätävät itsensä varattavasta akusta saadun vasteen mukaan ja varaavat akut tasavirralla.


EnergenX lopetettiin, kun molemmat John ja Gary Bedini kuolivat 5.11.2016.
https://teslachargers.com/

Bedinin veljesten yllättävä kuolema voi johtua luonnollisista syistä, mutta se voi johtua myös kovasta bisneksestä ja siihen ei tarvita salaliittoa. Hyvät veljet ja kova bisnes riittää turvaamaan nykyisiin menetelmiin sijoitetut investoinnit ja niiden tuottaman taloudellisen voiton pitkälle tulevaisuuteen. Bedinin kuolema ei tullut yllätyksenä, koska olin seurannut hänen toimintaa ja ihmetellyt, miten hän uskaltaa kertoa niin avoimesti keksinnöistään ja näyttää miten ne replikoidaan, kun niillä voi todistaa uudentyyppisen energian olemassaolon, joka ei ole isolle bisnekselle hyväksi. Oli kuoleman syy mikä tahansa, viimeisten vuosikymmenten aikana on kuollut yllättäen monta uudentyyppisen energialaitteen keksijää. Kun nykyään ei ole harvinaista, että raha ja valta menevät monien asioiden edelle, keksijöiden yllättäviä kuolemia tai salamurhayrityksiä voi pitää merkkinä siitä, että he ovat löytäneet jotain merkittävää ja heidän töitään kannattaa tutkia. Tulkitsin John Bedinin kuoleman vastaavaksi merkiksi ja se antoi kipinän hänen keksintöjen ja Beardenin teorian pitkäjänteiseen tutkimukseen.

John Bediniä oli uhkailtu hänen keksintöjen vuoksi jo 1980 luvun alkupuolella, jonka jälkeen hän jatkoi tutkimus- ja kehitystyötään kaikessa hiljaisuudessa. Sitten 2001 Bedini antoi maailmalle ensimmäisen pienitehoisen SG energisaattorin, joka on helppo rakentaa ja jossa on selkeä ja yksinkertainen piiri, jolla voi kokeilla ja oppia. Sitten 2010 alkaen hän alkoi järjestää ”Bedini Renaissance Conference” tapahtumia, joissa hän esiteli tehokkaampia ja pidemmälle kehitettyjä energisaattoreita ja antoi niistä yksityiskohtaisia tietoja. Myös 2010 jälkeen tuotetuilla Energy from Vacuum DVD videoilla Bedini paljastaa monia yksityiskohtia tehokkaammista ja piiriosiltaan kehittyneemmistä energisaattoreistaan.

http://energyfromthevacuum.com/DVDListforpurchase.htm

Bedini SG – The Complete Beginner’s Handbookista

SG ”School Girl” energisaattori sai alkunsa 2001, kun 10-vuotias Shawnee Baughman rakensi Bedinin opastuksella hänen suunnitelmiin perustuvan pienen energisaattorin, joka toimi pienellä 9 V akulla yli viikon, pyörittäen roottoria korkealla nopeudella ja sytyttäen samalla ledin, joka sai virtaa pienestä generaattorikäämistä.

Demonstraation 9 V akun olisi pitänyt kulua loppuun 6 tunnissa. Kun moottorin tehokelalle liipaistu pulssi katkeaa, syntyy korkeajännitepiikki, joka kulkee johdinta pitkin potentiaalin pitkittäisenä aaltona takaisin moottorille tehoa antavan akun positiiviseen terminaaliin. Sen vaikutuksesta akun raskaampien ionien purkaustahti voi hidastua jopa 95 % ja sen vuoksi Shawnee Baughmanin rakentaman moottorin 9 V paristo pystyi pyörittämään demonstraatiota paljon pidempään kuin pitäisi olla mahdollista.


Beardenin koottuja selityksiä

Akkukäyttöisessä piirissä ylimääräinen Dirac aukkovirta menee akkuun ja muuttaa sen kemiaa. Todellakin, lyijyakut voidaan superladata Dirac aukoilla. Mitä se tarkalleen tarkoittaa on, että paikallinen tyhjiö – johon akku, sen komponentit ja kemia on upotettu ja jonka kanssa se on jatkuvassa vuorovaikutuksessa – muutetaan nostamaan Dirac meren tyhjien aukkojen määrää. Samaan aikaan paikallinen aika-avaruus kaareutuu negatiivisesti. Lopputuloksena akku on ladattu negatiivisella energialla ennemmin kuin positiivisella energialla. Ehdotuksemme mukaan akun tai kondensaattorin, jolla on extreme negatiivinen energia varaus, pitäisi olla painoltaan kevyempi kuin sama akku tai kondensaattori ilman varausta.

Kuten aikaisemmin esitetty, joitain vuosia sitten Jim Watson kehitti hyvin suuren monen kilowatin COP > 1.0 akkukäyttöisen generaattorin ja esitteli sitä julkisesti teknillisessä konferenssissa. Insinöörimittaukset vahvistivat, että akut latautuivat jatkuvasti saman aikaan kun 8 kilowatin kuormalle annettiin tehoa. Mitä pidempään Watsonin järjestelmä toimi, sitä enemmän sen akut varautuivat negatiivisella energialla. Kun yhtä akkua oli käytetty laajamittaisissa kokeiluissa muutamia viikkoja, se antoi uudenlaisen efektin, kun sitä ladattiin normaalilla ”positiivisen energian” akkulaturilla. Akun ylimääräinen ”Dirac meren varaus” tai ”negatiivinen energia varaus” kasautuneena sen paikalliseen tyhjiöön ”söi positiivista tehoa ja elektroneja” akkulaturista pidennetyn aikaa, joskus jopa viikon ilman mitään viitteitä akun latautumisesta (akun jännite ei noussut). Tänä aikana akkulaturi todellakin latasi akku supersysteemiä. Se täytti ylimääräistä Dirac meren aukkovarausta tasaisella elektronivirralla. Tässä prosessissa akku rentoutui asteittain aikaisemmin muodostuneesta negatiivisesta aika-avaruuden kaareutumisesta. Kun kaikki Dirac aukot oli täytetty, aika-avaruudesta tuli suhteellisen tasainen (normaali) ja yllättäen akku alkoi latautua normaalisti positiivisella energialla ja sen jännite nousi melko normaalilla tavalla.

Esimerkiksi kaikissa kolmessa laitteessa, jotka Bedini on rakentanut tähän päivään mennessä, akkua käytetään positiivisen ja negatiivisen energian varaajana. Takaisinkytkemällä akkuun jokin verran ”negatiivista potentiaalivirtaa” (tai Ø-piste), akku varautuu negatiivisella aika-avaruusenergialla. Akku kykenee varustamaan moottorit ja lamput negatiivisella energialla tietyin eriskummallisuuksin, jotka mainitaan lyhyesti.

Aluksi, kuinka ollakaan kaikista erikoisin efekti ilmenee akussa. Huomaa, että nykyisessä teoriassa vakuumi on täynnä pieniä ”aukkoja” tai negatiivisia energiatiloja, joista jokainen on tavallisesti täytetty elektronilla. Tätä ”aukoissa olevien pienten negatiivisten elektronien merta” kutsutaan Dirac mereksi, teorian kehittäneen huomattavan tiedemiehen P.A.M. Diracin mukaan.

Seuraavaksi laitteen negatiivisella aikaosalla Dirac meri käännetään vastakkaiseksi. Toisin sanoen negatiivisen energian elektronit ”putoavat pois” aukoista tuottaen negatiivista energiaa. Se on tietenkin todellista energiaa, joka antaa tehoa moottoreihin ja lamppuihin. Akku, johon on latautunut negatiivista energiaa, on kerännyt varastoonsa Dirac merestä tyhjennettyjä aukkoja. Kaikki näyttää tavalliselta, kunnes poistamme negatiivisen entropialaitteen akun ja kytkemme sen normaaliin akkulaturiin. Löydämme nyt hämmästyttävän vaikutuksen. Aluksi akku ”syö” tai kuluttaa sähkön, kun latausvirran elektronit täyttävät tyhjiä Dirac aukkoja. Tämän täyttämisen aikana akku ei lataudu ja palauta sen jännitettä. Kun Dirac aukot on täytetty uudelleen elektroneilla, akku alkaa latautua normaalisti ja sisältää latauduttuaan normaalia, positiivista energiaa.

Teslan Satavuotissymposiumissa Colorado Springsissä, Jim Watsonin Bedini-tyypin vapaaenergialaitteen akku varastettiin – todennäköisesti edustajien toimesta, jotka tiesivät efektin ja halusivat nähdä, onko akulla ”Dirac täyttöaika” efektiä. Toisin sanoen he halusivat olla täysin varmoja, oliko laite aito vai ei, yksinkertaisesti testaamalla onko akulla mainittua efektiä. Mille tahansa vapaaenergialaitteelle, joka saa tehonsa ladattavasta akusta, tämä on positiivinen testi varmistamaan, onko laite aito vai huijaus.
Ville
 
Viestit: 927
Liittynyt: 03.09.2012 20:50

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 21.12.2020 10:52

Onkos siinä JOECELL kennossa jota jussi viljelee, jotain tekemistä tämän dirac aukkovirran kanssa?
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja koskimo » 22.12.2020 19:13

Kiitos Ville aina vaan mielenkiinnostavammaksi menevistä hienoista kertomisistasi.

? Bedini ym. laitteistoissa puhutaan aina akuista!

- Verrataan eri tyyppisiä ja niiden soveltuvuutta lataukseen jne....
- ? onko käytetty ja voiko superkonkkapakkeja käyttää 'Bedini-akkuina'?

Jouluisin terveisin

Eki
koskimo
 
Viestit: 216
Liittynyt: 04.04.2020 02:20

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja erkos » 26.06.2021 16:25

Tervehdys Ville nimenomaan!

Kun vasta nyt löysin (Siviilin vinkkinä tämä'n narun), jossa esim.
nuo petrovoltti hommst tuntuvst todella kiinnostavilta, niin ?:
* Oletko Ville vielä tätä nykyä kiinnostunut petrovoltaic 'hommista'?
* Jos olet, niin kun saan tuon 60 aitoa eri mineraalia olevat tilaamani
'kivinäytteet', niin - jos sopii? lähetän Sinulle puolet kaikista näytteistä
(toki postimaksunkin maksaen) omiin 'paristo- ym. kokeiluihisi?

(Onpas tämä petrovoltic asiakin todella mielenkiintoinen, netistä kun löytyy
lukuisia, mitä ihmeellisempiä tämän kaltaisia 'paristoviritelmiä!).

Vastaa Ville Please, ja toimin kuten lupasin.

Juhannusta koko foorumille

Eki
erkos
 
Viestit: 770
Liittynyt: 11.02.2018 01:25

Re: Usvan salaisuus ja muita mysteerejä

ViestiKirjoittaja siviili2003 » 21.08.2021 23:27

missäs olikaan se townsend brownin electreettipatentti jossa hän käytti sitä tungsten carbidea?
Avatar
siviili2003
 
Viestit: 2908
Liittynyt: 16.09.2009 20:08

EdellinenSeuraava

Paluu Vapaa keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa

cron